Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi päiväkodin ohjaajan syytteet – epäiltiin teipanneen lapsen kiinni tuoliin

Ohjaaja oli kertonut asiasta itse lapsen äidille. Ohjaaja oli saanut varoituksen ja lopulta hänet oli irtisanottu.

Hylätty syyte koski vapaudenriistoa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Kuvituskuva. Kuva: Susanna Pesonen / Yle

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt syytteet, joiden mukaan lasten ohjaajan epäiltiin teipanneen lapsen jalat tuoliin kiinni. Hylätty syyte koski vapaudenriistoa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Yksityisen päiväkodin ohjaaja kertoi, että 3-vuotias lapsi oli ollut ruokailutilanteessa rauhaton. Ohjaaja oli kehottanut lasta pitämään jalkansa pöydän alla. Koska lapsi ei ollut totellut ohjaajaa, oli ohjaaja laittanut lapsen jalkoihin maalarinteippiä. Tilanne oli kaikkiaan kestänyt noin viiden minuutin ajan.

Asiassa oli riidatonta, että ohjaaja oli laittanut teippiä lapsen molempien reisien päälle. Erimielisyyttä syntyi siitä, oliko ohjaaja teipannut lapsen jalat kiinni tuoliin, ja siten oikeudettomasti riistänyt lapsen liikkumavapauden.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan ohjaajan menettelyä ei voida pitää hyväksyttävänä, mutta tilanteen ei arvioitu riistäneen lapsen liikkumavapautta vapaudenriistoa vastaavalla tavalla.

Ohjaaja oli kertonut asiasta itse lapsen äidille. Ohjaaja oli saanut varoituksen ja lopulta hänet oli irtisanottu. Tutkintapyynnön asiasta teki poliisille sosiaalityöntekijä.

Aiheesta aiemmin:

.
.