Hyppää sisältöön

5-vuotiaan lapsen pahoinpitely päättyi vasta poliisin murtauduttua asuntoon Porvoossa – poliisi epäilee äitiä tapon yrityksestä

Tarkastuskäynnillä ollut sosiaaliviranomainen näki pahoinpitelyn asunnon ikkunasta ja hälytti apua.

Poliisi epäilee 5-vuotiaan lapsen äitiä tapon yrityksestä ja virkamiehen vastustamisesta Porvoossa. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Porvoossa poliisi on joutunut murtautumaan asuntoon saadakseen lapsen pahoinpitelyn päättymään.

Poliisi sai hälytyksen Porvoossa tiistaiaamuna. Ilmoituksen hätäkeskukseen oli tehnyt tarkastuskäynnillä ollut sosiaaliviranomainen.

– [He olivat] nähneet asunnon ikkunasta, kun lasta pahoinpideltiin. Tilanne saatiin päättymään vasta, kun paikalle saapunut poliisin partio pääsi sisälle asuntoon ikkunan rikkomalla ja samalla sai lapsen haltuunsa, kertoo rikoskomisario Heidi Niemi tiedotteessa.

Uhrina oli viisivuotias lapsi, joka sai pahoinpitelyn seurauksena vakavia vammoja. Hänet kuljetettiin välittömästi sairaalaan hoidettavaksi.

Niemi kertoo Ylelle, että lapsen menehtyminen olisi ollut hyvin mahdollista, mikäli tekoa ei olisi saatu keskeytettyä.

Poliisi pitää tapahtumaa hyvin poikkeuksellisena

Rikoskomisario Heidi Niemi ei tässä vaiheessa esitutkintaa kommentoi, millaisesta pahoinpitelystä on kyse.

– Mielestäni kyseessä on hyvin poikkeuksellinen tapahtuma, että on ollut verestilanne, jossa lasta on pahoinpidelty ja ulkopuoliset todistajat ovat seuranneet pahoinpitelyä ja nähneet tilanteen ikkunan ulkopuolelta, Niemi kertoo Ylelle.

Rikoskomisario Niemen mukaan poliisi saapui paikalle nopeasti. Hän ei ota kantaa, kuinka kauan pahoinpitely oli ehtinyt kestää.

– Se selviää esitutkinnan aikana.

Väkivallanteosta epäillään uhrin äitiä, joka on myös toimitettu sairaalaan.

– Tapaus on siirtynyt nyt tutkittavaksi meille Itä-Uudenmaan poliisiin. Tapausta tutkitaan meillä rikosnimikkeillä tapon yritys ja virkamiehen vastustaminen.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa keskusteluapua sitä kaipaaville.

– On pysäyttävää ja murheellista kuulla lapseen kohdistuvasta vakavasta väkivallasta, ja tämä herättää varmasti monessa voimakkaita tunteita. Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kriisitilanteessa ympäri vuorokauden, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula tiedotteessa.

Kriisipäivystyksen verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) on myös ohjeita tilanteeseen, jossa on kokenut jotain järkyttävää sekä ohjeita lapsen kanssa keskusteluun äkillisen kriisin jälkeen.

Lisää aiheesta:

.
.