Hyppää sisältöön

Yhteissaunassa rakennetaan uutta yhdessäolon henkeä pitkän pandemia-ajan jälkeen

Yhteissaunan lämmitys elvyttelee yhteishenkeä pitkän pandemia-ajan jälkeen. Hietasaaressa sauna lämpiää steinerkoulun vanhempien voimin, ja sinne pääsee ohikulkija saunomaan keskiviikkoisin pientä maksua vastaan.

Oulun steinerkoululla on sauna Villa Pukkilan alueella Hietasaaressa. Kuva: Hanna Holopainen / Yle

Oulussa steinerkoulun vanhemmat lämmittävät Hietasaaressa keskiviikkoiltaisin Villa Pukkilassa olevaa saunaansa nyt myös yleiseen käyttöön.

Perinteinen sauna tarjoaa kylpijöille saunakokemuksen lisäksi myös mahdollisuuden yhdessäoloon. Saunan lämmitysvuorot on jaettu eri luokkien vanhemmille.

Tavoitteena on myös karistella pitkään jatkuneen pandemia-ajan rajoituksia ja elvyttää ihmisen yhteydenpitoa, kertoo Oulun steinerkoulun kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Krista Kuusisalo.

– Nämä kuluneet pari vuotta ovat tehneet paljon pahaa, kun ei ole päästy kokoontumaan ja nyt täytyy yrittää rakentaa uudestaan yhteisöllisyyttä. Sen eteen pitää tehdä työtä, sillä eihän se itsestään tipahda niskaan.

Oulun steinerkoulun omistaman Villa Pukkilan sauna on lämmin keskiviikkoisin 22.6–10.8. kello 18–20. Saunominen maksaa viisi euroa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.