Hyppää sisältöön

Raumalaismiehelle sakkoja parituksesta – vuokrasi saunaa naiselle prostituutiota varten

Keski-ikäinen raumalaismies vuokrasi Kalliokadulla sijaitsevaa saunaosastoa runsaan vuoden ajan naiselle, joka myi tiloissa seksuaalisia palveluja. Teko täytti käräjäoikeuden mukaan rangaistavan parituksen tunnusmerkistön.

Satakunnan käräjäoikeus julkisti tuomionsa parituksesta tänään torstaina. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on julkaissut tuomiosta julkisen tiedotteen. Käräjäoikeus määräsi tuomion 25 vuoden ajaksi salassa pidettäväksi tuomiolauselmaa, julkista selostetta ja siihen liittyviä lainkohtia lukuun ottamatta.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1968 syntyneen raumalaismiehen parituksesta 60 päiväsakon sakkorangaistukseen.

Koska mies oli rikosepäilyn vuoksi poliisin pidättämänä marraskuussa 2019 kolmen päivän ajan, sakkorangaistukseen tehtiin 16 päiväsakon vähennys. Miehen maksettavaksi jää 44 päiväsakkoa, mikä miehen tuloilla tekee yhteensä 1 848 euroa. Lisäksi mies tuomittiin menettämään 2 520 euroa rikoksesta saatua taloudellista hyötyä valtiolle.

Paritus tapahtui Raumalla Kalliokadulla sijaitsevan saunaosaston tiloissa elokuun 2017 ja lokakuun 2018 välisenä aikana.

Täyttää parituksen tunnusmerkit

Oikeuden mukaan mies oli vuokrannut saunaosastoa toistuvasti ulkomaalaiselle naiselle siten, että hän on ollut tietoinen siitä, että naisella on kohteessa majoittuessaan ollut tarkoitus myydä siellä seksuaalisia palveluja. Nainen löytyi saunatiloista kuolleena lokakuussa 2018.

Käräjäoikeus on asiassa esitetyn näytön perusteella katsonut, että miehen on vuokratessaan saunatiloja täytynyt käsittää, että tiloja tosiasiallisesti käytetään harjoittamaan prostituutiota, jota on harjoitettu siellä muutoin kuin satunnaisesti, ja josta saaduilla tuloilla on rahoitettu vuokralaisen asuminen kyseisissä tiloissa.

Näin mies on on pyrkinyt hankkimaan itselleen taloudellista hyötyä, jonka määrä on näytetysti ollut 2 520 euroa. Teko on ollut käräjäoikeuden mukaan tahallinen ja täyttää rangaistavan parituksen tunnusmerkistön.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä voi valittaa Vaasan hovioikeuteen.

.
.