Hyppää sisältöön

Tuhannet reserviläiset pääkaupunkiseudulla saavat postia – taustalla kyselyt sodanajan sijoituspaikasta

Kirje on kohdistettu noin 7 500 pääkaupunkiseudun 25–45-vuotiaalle upseerikoulutuksen saaneelle reserviläisille, jotka eivät vielä ole reserviupseerikerhojen jäseniä.

Puolustusvoimat ja Helsingin Reserviupseeripiiri lähettävät pääkaupunkiseudun reserviupseereille kirjeen. Kuvassa Utin jääkärirykmentin erikoisjoukkojen sotilas RG32M -panssariauton päällä tässä kuussa. Kuva: Vesa Grekula / Yle

Puolustusvoimat ja Helsingin Reserviupseeripiiri lähestyvät ensimmäistä kertaa koskaan pääkaupunkiseudun reserviupseereita yhteisellä kirjeellä.

Kirjeellä vastataan muun muassa reserviläisten kyselyihin sekä Ukrainan sodan vuoksi heränneeseen laajaan kiinnostukseen maanpuolustuksesta ja reserviläistoiminnasta.

Uusi turvallisuustilanne on saanut monen reserviupseerin miettimään omaa sodanajan sijoitusta, sotilaallisen osaamisen ajantasaisuutta ja mahdollisuuksia oman osaamisen vapaaehtoiseen kehittämiseen reserviläisjärjestöjen kautta. Siitä syntyi ajatus yhteisestä kirjeestä.

Kirjeet postitetaan tämän ja ensi viikon aikana. Kirjeen vastaanottajat kutsutaan myös syyskuussa pidettäviin infotilaisuuksiin.

Kirje on kohdistettu noin 7 500 pääkaupunkiseudun 25–45-vuotiaalle upseerikoulutuksen saaneelle reserviläisille, jotka eivät vielä ole reserviupseerikerhojen jäseniä.

Kirjeen vastaanottajille kerrotaan Puolustusvoimien ohjeet muun muassa oman sodanajan sijoituksen tarkastamiseen, koulutustietojen päivittämiseen ja omaehtoiseen osaamisen kehittämiseen.

Reserviläistoiminnasta kerrotaan, miten pääkaupunkiseudulla pääsee mukaan toimintaan, harjoittamaan sotilaan ampumataitoja tai kertaamaan sotilaan ja joukon johtajan perustaitoja esimerkiksi Maanpuolustuskoulutuksen kursseilla.

Valmistelu on tehty yhteistyössä Puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimiston ja Helsingin Reserviupseeripiirin kanssa.

Lisää aiheesta:

Kuvassa Ville Kananen
Venäjän hyökkäyksestä alkanut sota Ukrainassa on aiheuttanut stressiä ja pelkoa, kertoo rovaniemeläinen Ville Kananen. "Yritän olla ajattelematta sitä, ainakaan koko aikaa." Kuva: Antti Mikkola / Yle
.
.