Hyppää sisältöön

HS:n kysely: Selvä enemmistö suomalaisista ei halua joustaa laista, jotta Turkin asettamat ehdot Nato-jäsenyydelle täyttyisivät

Kyselyyn vastanneista 14 prosenttia katsoi, että Suomi voisi joustaa periaatteistaan tai laeistaan, jotta Turkin asettamat ehdot Suomen Nato-jäsenyydelle täyttyvät.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhui tiedotustilaisuudessa G7-kokouksen lopussa Brysselissä perjantaina. Kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista ei halua muuttaa lakia Turkin asettamien jäsenyysehtojen täyttymiseksi. Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

Helsingin Sanomien tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvä enemmistö suomalaisista ei halua Suomen muuttavan lakejaan tai tinkivän periaatteistaan, jotta Turkin asettamat ehdot Suomen Nato-jäsenyydelle täyttyisivät. Näin katsoo 70 prosenttia suomalaisista, kun 14 prosenttia katsoo mahdolliseksi sen, että Suomi voisi joustaa.

17 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään kysymykseen. Nato-jäsenyyden kannatus on noussut HS:n kyselyn mukaan ennätykselliseen 79 prosenttiin, kun toukokuun kyselyssä jäsenyyttä kannatti 73 prosenttia suomalaisista. Suomen Nato-jäsenyyttä vastustaa 11 prosenttia suomalaisista, ja 10 prosenttia ei osaa sanoa mielipidettään.

Nato-jäsenyyden kannatus on kohonnut liki kaikissa väestöryhmissä, mutta kannatuksen kasvua selittää epävarmojen osuuden pieneneminen. Kantar TNS:n toteuttamassa kyselyssä oli runsas tuhat vastaajaa.

Tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

.
.