Hyppää sisältöön

VR:n kaukoliikennejohtaja pahoittelee, ettei viesti kulkenut: "Todella ikävää ja harmillista"

VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilän mukaan ratatöitä ajoitetaan usein juhannukseen täysin onnistuneesti. Tänä vuonna kävi toisin.

VR:n kaukoliikennejohtaja pahoittelee matkustajille aiheutunutta harmia
VR:n kaukoliikennejohtaja pahoittelee matkustajille aiheutunutta harmia

VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä pahoittelee Ylen uutislähetyksessä junamatkustajille sunnuntain viivästyneistä ratatöistä aiheutunutta harmia.

Monena vuonna Väylävirasto ajoittaa ratatöitä juhannukseen Tyynilän mukaan täysin onnistuneesti. Tänä vuonna kävi toisin.

– Eihän se ajoitus kovin onnistunut tänä vuonna ollut, kun katsoo nyt ihmisten kommentteja.

Ratatyöt pyritään ajoittamaan Tyynilän mukaan aina niin, että matkustajille ja tavaraliikenteelle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

– Yleensä aattojen välipäivinä on kaikkein vähiten matkustajia, jolloin ratatyöt on järkevintä siihen ajoittaa.

Itse ratatöistä vastaa Väylävirasto, mutta matkustajille muutoksista viestii VR. Eikö tieto kulkenut Väyläviraston ja VR:n välillä, kun asiakkaat joutuivat odottamaan tunteja epätietoisina oman junamatkansa kohtaloa?

– Tieto varmasti kulki Väyläviraston ja VR:n välillä. Mutta epätietoisuus johtuu siitä, että meidän aikataulut ratatyön valmistumisesta elivät koko ajan.

– On todella ikävää ja harmillista meidän asiakkaidemme kannalta, että viesti ei hirveän hyvin kulkenut ja näin ollen monen suunnitelmat muuttuivat. Siitä olen hyvin pahoillani, Tyynilä sanoo.

– Se on varmaankin asia, jossa meillä on vielä tekemistä ja parannettavaa kyllä.

Tyynilä toteaa Ylen uutislähetyksessä, että jokaisella matkustajalla on oikeus hakea korvauksia. VR:ään voi Tyynilän mukaan olla yhteydessä myös sellaisissa tapauksissa, joissa matkustaja on myöhästynyt tilanteen vuoksi vaikkapa lennolta.

– Käsittelemme kaikki hakemukset tapauskohtaisesti ja varmasti löydämme sieltä sopivan ratkaisun.

Tyynilä arvioi, että korvaushakemukset saadaan käsiteltyä VR:llä kuluvan viikon ja ensi viikon aikana.

.
.