Hyppää sisältöön

Rovaniemen Sairaalanniemen kaavamuutos kuntalaisten nähtäville – loppukesällä luvassa vielä kaavakävely

Sairaalanniemen puiston osuus on kaavamuutoksessa nyt aiempaa suunnitelmaa suurempi.

Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen Sairaalanniemen asemakaavamuutos etenee. Kaupunginhallitus päätti eilen asettaa Sairaalanniemen asemakaavan muutosehdotuksen julkisesti nähtäville, jotta kuntalaiset voivat kertoa siitä mielipiteensä.

Asemakaavan muutosehdotus on julkisesti nähtävillä kahden kuukauden ajan 7.7.–8.9.2022.

Tämän lisäksi kaupunki järjestää Sairaalanniemen kaavaehdotuksesta verkkotilaisuuden, johon kuntalaiset voivat osallistua. Verkkotilaisuus on 16.8. klo 16.30–18 ja siihen ei tarvitse ilmoittautua.

Lisäksi kaupunki järjestää Sairaalanniemen kaavakävelyn 17.8. klo 17–18. Myös sinne kuntalaiset voivat osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Kaavamuutoksessa Sairaalanniemen puiston osuus on suurempi aiempiin suunnitelmiin verrattuna. Jyrhämänpuisto laajenisi 70 prosenttia nykyisestä 10 000 neliömetristä 17 000 neliöön ja rakennusten väliin tulisi enemmän tilaa, kaupunginhallitus kertoo tiedotteessaan.

Uutta suunnitelmassa on myös suojeltava sairaalarakennuksen länsipääty, joka on tarkoitus kunnostaa pääosiltaan 1930-luvun alkuperäiseen asuun.

Suunnitelmassa on myös kahvila-, sauna- ja kaupallisten palveluiden kortteli, jota on nyt siirretty kohti pohjoista, jolloin korttelista tulisi väljempi.

Asemakaavan muutosehdotus on laadittu kumppanuuskaavakilpailun voittaneen Kruunu & Laavu -työn pohjalta.

Asemakaavamuutoksen hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto.

Lue myös: Rovaniemen Sairaalanniemen kaavoituskumppaniksi Kruunu & Laavu