Hyppää sisältöön

Telakoilla työskentelevillä on oltava veronumero ja kuvallinen tunnistekortti heinäkuun alusta alkaen

Aikaisemmin veronumeroa on vaadittu rakennustyömailla työskenteleviltä. Telakoilla uudistus astuu voimaan perjantaina.

Telakka-alueella liikkuessa työntekijöillä on jatkossa oltava näkyvillä kuvallinen tunnistekortti. Arkistokuva. Kuva: Jari Hakkarainen / Yle

Pakollisen veronumeron käyttö laajenee telakoille. Telakka-alueella liikkuessa työntekijöillä on jatkossa oltava näkyvillä kuvallinen tunnistekortti.

Työntekijän on oltava veronumerorekisterissä ennen työnteon aloittamista. Numero on merkittävä kuvalliseen tunnistekorttiin.

Ulkomaisten työntekijöiden, jotka eivät vielä ole Verohallinnon asiakasrekisterissä, tulee hakea suomalainen henkilötunnus verotoimistosta henkilökohtaisesti. Henkilötunnus on edellytys veronumeron antamiselle.

Veronumeron tarkoituksena on torjua harmaata taloutta.

Työsuojeluviranomainen valvoo tunnistekortin ja veronumeron käyttöä työpaikoilla, sekä työnantajan ajantasaista luetteloa telakka-alueella töissä olevista henkilöistä.

Lisäksi uudistus parantaa viranomaisen mahdollisuuksia ulkomaalais- ja tilaajavastuuvalvonnassa. Se parantaa viranomaisen mahdollisuuksia selvittää todellisia sopimusketjuja, yritysten välisiä sopimussuhteita ja ulkomaalaisten työntekijöiden työnantajia telakoilla.

Vuodesta 2012 lähtien veronumerorekisteriin merkitty veronumero on ollut pakollinen rakennustyömailla työskentelevillä.

Lisää aiheesta:

.
.