Hyppää sisältöön

Otanmäen maauimalassa käy vilske, mutta kylän raitilla on hiljaista – asukas: kuin pussin perällä asuisi

Lähes 60 vuotta Otanmäessä asunut ja elämäntyönsä alueella tehnyt Armas Kerman harmittelee, että kylällä syntyvät verotulot eivät juuri näy Otanmäen kehittämisessä.

Otanmäen maauimalassa käy ihmisiä niin läheltä kuin kaukaa. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Toimittaja Arto Loukasmäki tapasi otanmäkeläisen Armas Kermanin ja uinninvalvoja Riikka Pulkkisen maauimalassa.

Kajaanin Otanmäen maauimalassa käy hellepäivänä kova vilske. Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavesi on huoltotauolla, joten Otanmäen maauimala on seuraavaksi lähin paikka, missä voi uida altaassa.

Uinninvalvoja Riikka Pulkkinen kertoo, että opetusvuorossa hän pulahtaa altaaseen välillä itsekin, mutta valvojana tärkeintä on seurata muiden uimista.

– Maauimala tuo vaihtelua uimahalliympäristöön. Täällä uiminen on hieman erilaista, koska olemme ulkoilmassa. Täällä on kärpäsiä ja paarmoja, mutta mukavaa on.

Lähes 60 vuotta Otanmäessä asunut ja elämäntyönsä alueella tehnyt Armas Kerman käy maauimalassa säännöllisesti. Hän harmittelee muutoin hiljaista taajamaa ja sitä, etteivät kylän tuottamat verotulot juuri näy Otanmäen kehittämisessä.

– Nyt tämän kesän aikana kaupunki on alkanut kunnostamaan kuntoradan valoja, ja muutenkin kylälle laitetaan uudet valot, mutta mielestäni tänne on aika vähän satsattu.

Kerman kuvailee, että Otanmäessä eletään kuin pussin perällä.

Ainoa kauppa meni kiinni kesäkuun puolivälissä vuokrasopimuksen umpeuduttua. Lähin kyläkauppa on kuuden kilometrin päässä ja seuraava kauppa naapuritaajamassa Vuolijoella yli 10 kilometrin päässä.

– Linja-autotkaan eivät kulje kesällä Kajaaniin kunnolla, joten etenkin eläkeläisille tästä on varmasti paljon haittaa. Kaikilla ei ole autoa eikä ajokorttiakaan.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.