Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun Pihti 22 -harjoitus alkoi Pirkkalan tukikohdassa

Lentotoiminta tapahtuu Pirkkalan lähiharjoitusalueilla sekä merialueella Porin edustalla. Lisäksi harjoitellaan mittarilähestymisiä Porin, Turun ja Hallin lentokentille. Harjoitukseen voi liittyä matalalentotoimintaa.

Hawk-hävittäjiä puolustusvoimien lippujuhlassa kesäkuussa 2020. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Ilmasotakoulun Pihti 22-harjoitus on alkanut Pirkkalan tukikohdassa. Perjantaihin jatkuvassa harjoituksessa lennetään yhdeksällä Hawk-suihkuharjoituskoneella.

Harjoituksessa lennetään maanantaista torstaihin kello 9–21 ja perjantaina 9–15 välisenä aikana. Harjoitus päättyy perjantaina 1. heinäkuuta, jolloin koneet palaavat Tikkakoskelle.

Lentotoiminta tapahtuu Pirkkalan lähiharjoitusalueilla sekä merialueella Porin edustalla. Lisäksi harjoitellaan mittarilähestymisiä Porin, Turun ja Hallin lentokentille. Harjoitukseen voi liittyä matalalentotoimintaa.

– Harjoituksen tavoitteena on nostaa koulutettavien kadettien lentointensiteettiä sekä harjoitella toimintaa vieraassa tukikohdassa, kertoo harjoituksen johtaja everstiluutnantti Kari Rusanen Ilmavoimien tiedotteessa.

Ilmavoimien mukaan lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.