Hyppää sisältöön

Aikansa modernein sairaala puretaan pian – katso, miltä Kainuun keskussairaalan potilastornissa nyt näyttää

Vanhan sairaalan yhdeksänkerroksinen torni on yksi Kajaanin maamerkeistä. Potilastorniin liittyy paljon tarinoita ja muistoja, ja moni olisi halunnut säilyttää sen. Nyt tornia puretaan sisältä.

Potilastornin purkutyöt etenevät vaihe vaiheelta.
Potilastornin purkutyöt etenevät vaihe vaiheelta.

Kainuun keskussairaalan potilastornin purkutyöt ovat käynnissä. Parhaillaan puretaan tornin sisustusta. Ulospäin purkutyö näkyy jo muutamina puuttuvina ikkunaruutuina.

Purkutyö on edennyt suunnitelmien mukaan, kertoo Umacon Oy:stä työpäällikkö Jussi Hyvönen. Purku-urakoihin erikoistuneelle yhtiölle potilastorni on keskikokoinen työmaa.

– Elokuussa alkaa rungon purkaminen yläkerroksista alkaen. Purkutyö tehdään pitkäpuomisella kaivinkoneella, ja se varmasti herättää huomiota, Hyvönen sanoo.

Tästä voit katsoa 25 minuutin kierroksen purettavassa potilastornissa.

Potilastorni on ollut yksi Kajaanin maamerkeistä valmistumisvuodesta 1969 lähtien. Sairaala edusti valmistuessaan nykyaikaisinta sairaalarakentamista.

Hyvin suurella osalla kainuulaisia on sairaalasta kokemuksia ja muistoja. Kymmenet ikäluokat ovat siellä syntyneet ja kuolleet, sairastaneet ja parantuneet.

Moni onkin harmitellut tornin purkamista kysellen, etteikö sitä sittenkin voisi säilyttää toimistotiloina, hotellina, näkötornina tai muistomerkkinä. Kokonaisedullisimmaksi on kuitenkin osoittautunut purkaminen, joka valmistuu syksyn aikana.

Tornin katveeseen on valmistunut Kainuun uusi sairaala, joka sekin edustaa tämän hetken sairaalarakentamisen huippua. Pian torni väistyy kaupunkikuvasta ja uuden sairaalan julkisivu tulee paremmin näkyviin.

.
.