Hyppää sisältöön

Wille Rydmanilta vapautuneille Helsingin luottamuspaikoille on tungosta

Kokoomus valitsee ehdokkaansa Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi vasta elokuussa. Kiinnostuneita on jo useita.

Kokoomuksen ehdokkaasta Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi päätetään virallisesti vasta elokuussa, mutta kiinnostuneita on jo useita. Wille Rydman erosi kokoomuksen valtuustoryhmästä sen jälkeen, kun hänen epäiltiin käyttäytyneen epäasiallisesti nuoria naisia kohtaan. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Helsingin kaupungin konsernijaosto nimesi eilen seuraajat luottamustoimistaan eronneen kaupunginvaltuutetun Wille Rydmanin tilalle Helsingin sataman hallituksen puheenjohtajaksi ja Suomen kansallisoopperan hallituksen jäseneksi.

Rydmanin tilalle Helsingin sataman hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin Matti Parpala. Ohjelmistoyrityksen johdossa viimeksi toiminut Parpala hoiti sataman hallituksen puheenjohtajuutta myös edellisellä kaudella. Hän on entinen kaupunginvaltuutettu, joka toimii nyt myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana.

Rydmanin paikalle Suomen kansallisoopperan hallitukseen valittiin Kokoomuksen Helsingin piirin puheenjohtaja Tatu Rauhamäki. Myös hän on entinen valtuutettu, joka työskentelee palveluyrityksiä edustavassa Paltassa elinkeinopolitiikan johtajana.

Rydmanin seuraaja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi valitaan vasta elokuussa, valtuuston ensimmäisessä kokouksessa kesätauon jälkeen.

– Halukkaita on jo ilmoittautunut ja keskusteluja on käyty, mutta kokoomuksen ehdokkaasta tähän tehtävään päätetään elokuussa, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen kertoo Yle Uutisille.

Myös Helsingin sataman ja kansallisoopperan hallituspaikat kiinnostivat useita kokoomuspoliitikkoja.

Rydman erosi Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomusryhmästä sen jälkeen, kun useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin epäasiallisesta käyttäytymisestä heitä kohtaan.

Rydmanin seuraajien valinnasta Helsingin sataman ja oopperan hallitukseen uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

.
.