Hyppää sisältöön

Herättäjäjuhlat rakentuu Joensuun Mehtimäelle satojen käsiparien voimin

Körttien herättäjäjuhlille odotetaan noin 20 000 vierasta. Tapahtumaan tarvitaan satoja talkoolaisia monenlaisiin tehtäviin kolehdinkerääjistä majoitus- ja ruokailujärjestelyihin sekä erilaisiin myyntitehtäviin.

Talkoolaiset rakentavat herättäjuhlia Joensuun pesäpallostadionilla, joka toimii juhlakenttänä. Kuva: Milla Holm / Yle

Juhlapuitteet rakennetaan Mehtimäen pesäpallostadionille ja Joensuu Areenaan. Juhla-alueella valmistelut on aloitettu maanantaina. Keskiviikkona valmisteluja jatketaan juhlakentällä eli pesäpallostadionilla.

Tapahtuman avaus on torstaina Joensuun kirkossa, jossa nähdään Joonas Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset, joka kertoo maallikkosaarnaaja Paavo Ruotsalaisen elämästä.

Perjantaina Itä-Suomen yliopiston Carelia-salissa järjestetään ilmastonmuutosseminaari ja keskustelutilaisuus. Juhlakentällä ohjelmaa on myöhään yöhön.

Lauantaina tarjolla on monenlaisia konsertteja. Päätösseurat järjestetään sunnuntaina.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin 20 000 kävijää. Puhujia on kutsuttu yli 30 ja seuroja järjestetään seitsemät, joista kohokohta on päiväseurat lauantaina.

Juhlajärjestäjinä ovat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä. Joensuun kaupunki toimii tapahtuman yhteistyökumppanina.

Ensimmäiset herättäjuhlat järjestettiin vuonna 1893. Joensuussa 128. herättäjäjuhlat järjestetään tunnuksella "Lohduksi toisillemme".

Talkoolaiset purkavat aitaa pesäpallostadionin edestä, sillä herättäjäjuhlien juhla-alue on avoin. Kuva: Milla Holm / Yle

Herättäjäjuhlat vaikuttaa liikennejärjestelyihin

Herättäjäjuhlilla on vaikutuksia liikennejärjestelyihin.

Juhla-alueen läheisyydessä olevat pysäköintipaikat on varattu vieraiden käyttöön. Joensuun ravirata ja sen parkkialue sekä Hallitien pysäköintitalo ovat perjantaista sunnuntaihin juhlavieraiden käytössä.

Länsikadulla Louhelankentällä on linja-autoparkki. Sen edessä kadun varressa on pysäköinti sallittu vain linja-autoille.

Yliopistokadun alkupään parkkialueet ovat juhlavieraiden käytössä. Juhlille tulevat autoilijat ohjataan pysäköintipaikoille välttäen keskustan katuja.

Juhlien loputtua sunnuntai-iltapäivällä liikennettä on runsaasti Linnunlahdentiellä, Papinkadulla ja Yliopistokadun alkupäässä.

Herättäjäjuhlien ohjelma (siirryt toiseen palveluun)