Hyppää sisältöön

Wille Rydman Ylelle: "Viime päivät ovat olleet elämäni hirveimpiä" – tutkintapyyntö Helsingin Sanomien jutusta jätettäneen ensi viikolla

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi eronnut Wille Rydman valmistelee asianajajansa kanssa tutkintapyyntöä Helsingin Sanomien jutusta, jossa hänen väitettiin käyttäytyneen ahdistavasti nuoria naisia kohtaan.

Wille Rydman jättänee ensi viikolla tutkintapyynnön, joka koskee Helsingin Sanomien julkaisemaa uutista Rydmanista. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kansanedustaja Wille Rydman on ollut otsikoissa siitä lähtien, kun Helsingin Sanomat uutisoi (siirryt toiseen palveluun) puolitoista viikkoa sitten, että Rydman olisi käyttäytynyt ahdistavasti nuoria naisia ja tyttöjä kohtaan.

HS:n jutussa haastateltujen naisten mukaan Rydman myös olisi hyödyntänyt poliittista asemaansa, kun hän on hakeutunut tekemisiin nuorten naisten ja tyttöjen kanssa.

– Viime päivät ovat olleet elämäni hirveimpiä. Ei tällaisen ryöpyttelyn kohteena oleminen luonnollisestikaan ole helppoa varsinkaan silloin, kun esitetyt väitteet ovat näin pöyristyttäviä. Ja myöskin niin ohuesti jos mitenkään tosiasioihin perustuvia, Wille Rydman sanoo Ylelle.

Rydman kertoo jättävänsä tutkintapyynnön poliisille todennäköisesti ensi viikolla Helsingin Sanomien jutusta.

– Ilman muuta tulen jättämään tutkintapyynnön. On täysin mahdotonta jättää asiaa sikseen silloin, kun julkisessa kirjoittelussa esitetään näin pöyristyttäviä väitteitä näin kepoiselta pohjalta.

Tutkintapyynnön jättämisestä kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

– Tutkintapyyntö jätettäneen ensi viikolla. Nämä ovat oikeudellisesti aina vaikeita kysymyksiä, miten tutkintapyyntö täytyy rakentaa. Tässä on muutamia teknisiä seikkoja, joiden johdosta se viivästyy, Rydman sanoo.

Rydman ei avaa tarkemmin tutkintapyynnön sisältöä tai sitä, mihin yksittäisiin jutussa olleisiin väitteisiin tutkintapyyntö kohdistuu.

– Tämä on sellainen asia, joka täsmentyy siinä vaiheessa, kun tutkintapyyntö tulee jätetyksi.

Poliisi päättää tutkintapyynnön jättämisen jälkeen, aloittaako se asiassa esitutkinnan.

Kokoomuksen johto järkyttyi Helsingin Sanomien uutisesta

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi Ylelle Helsingin Sanomien uutisen julkaisun jälkeen, että juttu oli "järkyttävää" luettavaa.

Orpo myös kertoi, että kokoomus aikoo selvittää tapauksen perin pohjin.

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi pian jutun julkaisun jälkeen.

– Sieltä olen toistaiseksi olen eronnut, kun näin pyydettiin, Rydman sanoo.

Hänen mukaansa on vielä ennenaikaista pohtia oman eduskuntaryhmän perustamista.

– Se on kokoomuksen toimijoista aikanaan kiinni, miten jatko menee tästä eteenpäin. He joutuvat sitä arvioimaan, ja totta kai joudun asioita itsekin arvioimaan.

Rydman ei vielä tiedä, milloin kokoomus päättää siitä, voiko hän palata takaisin puolueeseen.

– Ei ole ollut puheita (aikataulusta). Varmaankin kesän aikana jonkinnäköisiä askelmerkkejä tulevaisuutta varten päästään asettamaan, Rydman toteaa.

Lue lisää aiheesta:

.
.