Hyppää sisältöön

Pelastuslaitos varustaa palomiehiä metsäpaloihin kevyemmillä sammutusvarusteilla

Uudet haalarit suojaavat hyvin, mutta ovat esimerkiksi metsäpalojen sammutustöissä kevyempiä käyttää.

Maastopalojen sammuttaminen kesähelteillä on rankkaa työtä. Kuvituskuva. Kuva: Marko Melto / Yle

Kanta-Hämeen palomiehille on hankittu erilaisia varusteita metsäpalojen varalle. Pelastuslaitos on hankkinut hengityssuojaimia, jotka suodattavat tehokkaasti hiukkasia hengitysilmasta.

Pelastuslaitos on niin ikään varustanut palomiehiä metsäpalojen varalle tavallista kevyemmillä sammutusvarusteilla. Haalareissa on riittävä suojaus, mutta ne ovat kevyempiä käyttää, kertoo Kanta-Hämeen pelastusjohtaja Petri Talikka.

– Haimme sellaista asua, jonka käytettävyys sopiii muihinkin sammutuskohteisiin. Testeissä oli muutamia vaihtoehtoja, Talikka kertoo.

Hankintoja on tehty, koska säiden ääri-ilmiöiden ei oleteta vähenevän.

Viikonloppuna maastopaloja

Pelastuslaitos on viikonloppun aikana sammuttanut maastopaloja eri puolilla Kanta-Hämettä.

Sunnuntaina Jokioisilla museorautatiellä kulkenut höyryveturi aiheutti pienen maastopalon Humppilantiellä. Junan miehistö sai palon sammutettua. Pelastuslaitos varmisti tilanteen.

Hämeenlinnassa Mantereen linnavuoren maastopalo saatiin sammutettua lauantaina, mutta jälkivartiointi jatkui sunnuntai-aamuun. Palo sai alkunsa nuotiosta.

Lauantaina Lopella Suviseuroilla syttyi puolestaan maastopalon alku, jossa oli aineksia pahempaankin. Suviseuroilla on oma palokunta, joten tuli saatiin nopeasti hallintaan.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.