Hyppää sisältöön

Savonlinnan keskustassa paloi suuri rakennus – palonsyyntutkinta alkanee viikonloppuna

1200 neliön kokoinen rakennus tuhoutui palossa valtaosin. Pelastuslaitos jätti palopaikan omistajan jälkivartiointiin puolenpäivän jälkeen.

Paloautoja palopaikalla
Yöllä syttyneessä palossa tuhoutui lähes täysin tyhjillään ollut entinen yli tuhannen neliön saharakennus. Tietoon ei ole tullut henkilövahinkoja.
Tekijät

Savonlinnassa suuri rakennuspalo työllisti pelastuslaitosta pitkälle torstaiaamuun.

Kyseessä oli vanha tyhjillään oleva 1200 m2 kokoinen rakennus, joka tuhoutui valtaosin. Rakennus liittyy alueella vuosikymmeniä sitten toimineeseen sahaan (siirryt toiseen palveluun). Palosta levisi kaupunkialueelle runsaasti terveydelle haitallista savua.

Pelastuslaitos poistui palopaikalta torstaina puolenpäivän jälkeen, ja luovutti kiinteistön omistajan jälkivartiointiin. Poliisi ja pelastuslaitos aloittavat palon syttymissyyn tutkinnan todennäköisesti viikonlopun aikana.

Päivystävä palomestari Ville Tuovinen kertoo pelastuslaitoksen merkanneen rakennuksen eristysnauhoilla. Ulkopuolisten ei ole syytä pyrkiä palopaikalle.

– Siellä on sortuneita rakenteita ja lämpökuorman takia heikentyneitä rakenteita. Rakennuksessa ei ole turvallista olla sisällä tai välittömässä läheisyydessä.

Hälytys ennen yhtä yöllä

Paikalla kahden aikaan yöllä oli 12 pelastuslaitoksen yksikköä. Hälytys palosta tuli hieman ennen yhtä yöllä.

Paloa oli sammuttamassa yli kymmenen yksikköä. Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos

– Vaaratiedote annettiin, koska savunmuodostus oli runsasta ja tuuli painoi savua keskustaan. Kyseessä oli varotoimi, mukana ei ole mitään vaarallisia aineita, sanoo paikalla ollut päivystävä palomestari, palopäällikkö Antti Peltonen.

– Se hyvä puoli tässä on, että suuri osa ihmisistä on nukkumassa ja kotona. Moni kuulee asiasta vasta aamulla.

Rakennuspalo tapahtui Savolan alueella. Kuva: Kati Rantala / Yle

Pelastuslaitoksella ei ole tiedossa, että palossa olisi sattunut henkilövahinkoja eikä sellaista epäillä. Syttymissyy ei ole selvillä.

– Käsittääkseni tähän ei tule sähköjä ja täällä ei ole toimintaa. Harvemmin nämä itsestään syttyy, mutta poliisi tutkii.

Alueen asukkaita kehoitettiin pysymään sisällä ja sulkemaan ilmanvaihto.

Suuri rakennus tuhoutui palossa valtaosin. Kuva: Kati Rantala/ Yle

Juttua päivitetty 30.6.2022 kello 14.06 palonsyyn tutkintaan ja jälkivartiointiin liittyvillä tiedoilla.

.
.