Hyppää sisältöön

Saataviaan peräävä rakennusliike Kymiringistä: "Aiemmat kolme kertaa velat ovat ratkenneet, mutta eivät nopeasti"

Rakennusliike Macra hakee nyt liki 400 000 euron saataviaan konkurssihakemuksen kautta.

Toukokuun lopulla 2022 Kymiringillä työt olivat vielä käynnissä, mutta kesken. Kuva: Petri Niemi / Yle

Ratayhtiö Kymiringillä on ollut toistuvasti vaikeuksia maksaa laskujaan, kertoo kouvolalaisen rakennusliike Macran toimitusjohtaja Jari Suomela.

– Aiemmat kolme kertaa velat ovat ratkenneet, mutta eivät nopeasti.

Nyt neljännellä kerralla rakennusliike on jättänyt Kymiring ratayhtiöstä konkurssihakemuksen. Yle kertoi keskiviikkona, että Macra ja toinen rakennusurakoitsija ovat hakeneet kesäkuussa ratayhtiö Kymiringiä konkurssiin velkojina.

Macran ja toisen yhtiön saatavat ovat yhteensä runsaat puoli miljoonaa euroa.

– Yhtiömme jätti konkurssihakemuksen, koska emme saaneet selviä vastauksia Kymiringiltä, että miten asia meinataan hoitaa. Meillä ei ole varaa osallistua tällaisten hankkeiden rahoituksiin, yrityksemme rahaliikenteen on pyörittävä, että voimme hoitaa omat velvoitteemme, kertoo Macran toimitusjohtaja Jari Suomela.

Kouvolalainen rakennusliike on työskennellyt Iitin rata-alueella runsaat kolme vuotta. Macra on tehnyt etupäässä varikkorakennusta. Työt ovat työllistäneet 5–15 liikkeen työntekijää.

– Kyse on ollut yhteensä miljoonaluokan urakasta. Työt ovat useampaan otteeseen olleet kesken. Niitä on sitten jatkettu, kun tilaajalta tullut toive, että voi jatkaa.

Suomelan mukaan työt keskeytyivät aiemmin kesällä, kun selvisi ettei MotoGP-kisoja heinäkuussa ajetakaan.

Yle yritti torstaina useasti tavoittaa Kymiringin toimitusjohtaja Riku Rönnholmia ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevalaa kommentoimaan tilannetta.

Lue myös:

.
.