Hyppää sisältöön

Pesäpallossa tarvitaan nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta ja peliälyä, sanoo D-junnu Ville Marttila

Hämeenlinnassa voi pitkästä aikaa nähdä Superpesistä. Osa Hämeenlinnan Paukun D-pojista toimii sunnuntain Super-pesismatseissa pallopoikina.

Hämeenlinnan Paukun D-pojat yhteiskuvassa vaintoaitiossa 28. kesäkuuta 2022.
Hämeenlinnan Paukun D-pojat treenasivat helteisellä hiekkatekonurmella Hämeenlinnan urheilupuistossa.

– Pesäpallo on tosi monipuolinen peli. Siinä tarvitse kaikkea. Nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta ja sitten vielä peliälyä, että ymmärtää ne kaikki taktiset jutut ja kuvioitten vaihtumiset kentällä, kuvailee Hämeenlinnan Paukun D-pojissa pelaava Ville Marttila omaa lajiaan.

Ville on tulevana sunnuntaina yksi pallopojista Hämeenlinnassa pelattavassa Superpesis-tapahtumassa.

Tampereen pesäpallostadionin remontin takia manselaiset mies- ja naissuperpesisjoukkueet ovat pelanneet jo useamman ottelunsa muissa kaupungeissa. Sunnuntaina 3. heinäkuuta joukkueet tulevat Hämeenlinnan Pullerille. Naisten Superpesiksessä Manse PP:tä vastaan tulee Kempeleen Kiri ja miesten ottelussa Manse PP kohtaa IPV:n.

– Korkeimmissa sarjoissa pelaavat ovat todellisia huippu-urheilijoita, sanoo tapahtuman koordinaattori Arto Aaltonen.

Kati Turtola tapasi Hämeenlinnan Super-pesis-tapahtuman koordinaattorin, pesäpallolle jo kauan sitten sydämensä menettäneen Arto Laaksosen sekä kaksi Paukun D-pojissa pelaavaa junioria, Niko Aaltosen ja Ville Marttilan.

Aaltosen mukaan pesäpallo voi Hämeenlinnassa hyvin, vaikka pääsarjatason joukkueet puuttuvatkin tällä hetkellä. Maakunnassa tehdään hedelmällistä yhteistyötä junioritasolla ja Aaltonen ounastelee sen tuottavan kovia pelaajia jatkossa.

– Mielestäni on ollut hyvä ratkaisu, että Hämeenlinnan Paukku keskittyy poikapesäpalloon ja Janakkalan Jana tyttöpesäpalloon. Lisäksi Lammilla on oma pesäpallokulttuurinsa, sanoo Aaltonen ja kehuu myös Jokioisten ja Paukun pesäpalloyhteistyötä.