Hyppää sisältöön

15-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta ryöstöstä Vantaalla – vei uhreilta rahat tappamisella uhkaamalla, epäilee poliisi

Poliisin mukaan poika on syyllistynyt vastaviin rikoksiin aiemminkin. Häntä esitetään vangittavaksi rikoskierteen katkaisemiseksi.

Poliisi epäilee pojan ryöstäneen uhreilta rahaa Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Poliisi epäilee 15-vuotiasta poikaa kahdesta ryöstörikoksesta Vantaalla. Toinen epäillyistä rikoksista tapahtui Tikkurilassa torstai-iltana 23. kesäkuuta ja toinen Myyrmäessä maanantaina iltapäivällä 27. kesäkuuta.

Tikkurilassa torstaina tapahtuneessa ryöstössä epäilty oli vaatinut uhrilta rahaa. Pyyntöä oli tehostettu suullisesti uhkaamalla puukottamisella ja tappamisella.

Uhri oli luovuttanut uhkailijalle 50 euroa käteistä, jonka jälkeen epäilty oli ottanut uhrin puhelimen. 15-vuotias epäilty oli vaatinut uhria antamaan puhelimen tunnusluvun ja nostamaan rahaa tililtä.

– Kaikkiaan tililtä ehdittiin nostamaan yli 3 000 euroa, kertoo ennalta estävän toiminnan rikoskomisario Asko Sartanen.

Myyrmäen rautatieasemalla maanantaina tapahtuneessa ryöstössä kahdelta eri uhrilta vietiin käteistä rahaa suusanallisesti tappamisella uhkaamalla.

Molemmista ryöstöistä epäilty poika on nyt poliisin huostassa. Poliisi esittää häntä vangittavaksi tällä viikolla. Nuoren epäillään syyllistyneen tämän vuoden puolella useisiin muihinkin samankaltaisiin rikoksiin.

– Vangitsemisen yksi tarkoitus on nyt saada nuoren rikoskierre ja sen mahdollinen syventyminen katkaistua, Sartanen jatkaa.

Tapausten tutkintaa tehdään tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen nuorten tutkintaryhmän kanssa. Nuoren epäillyn tapauksia käsitellään kokonaisvaltaisesti yhteistyössä myös eri viranomaisten kanssa.

Nuorten rikoksesta epäiltyjen vangitseminen edellyttää painavan syyn olemassaoloa.

– Osana poliisin ennalta estävää työtä pyrimme mahdollisimman varhaisessa vaiheessa puuttumaan nuorten rikolliseen toimintaan, yhdessä lastensuojelun kanssa. Tämä on myös yhteiskunnan etu isossa kuvassa, sanoo Sartanen.

Lisää aiheesta:

.
.