Hyppää sisältöön

Parkanon ja Karvian rajan maastopalo siirtyi jälkivartiointiin – reilut kuusi hehtaaria metsänpohjaa mustui

Palo syttyi hankalassa mestämaastossa. Sammutustöihin hälytettiin lähes 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitos on saanut palon hallintaan. Sammutustöissä Petri Rajala. Kuva: Marko Melto / Yle

Parkanon ja Karvian rajalla Itäkorventiellä syttyi suurehko maastopalo torstaina puolen päivän aikoihin. Sammutustöihin hälytettiin lähes parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Paloalue on arviolta kuuden hehtaarin suuruinen. Koko alue saatiin iltapäivällä ympäröidyksi palomiehillä ja vesiletkuilla.

Paloalue on saatu rajattua. Kuva: Marko Melto / Yle

– Paloalue on suoalueiden ja kosteikkojen välissä. Pelastuslaitos on saanut paloa kiinni eikä se ole päässyt valtoimenaan leviämään, kertoi kello 15 aikoihin päivystävä palopäällikkö Mika Kupiainen.

Palo eteni hitaasti maastossa. Kuva: Marko Melto / Yle

Palo on edennyt maastossa hiljalleen eteenpäin toiselta reunalta, mutta palomiehet ovat saaneet aluetta osaltaan jo sammumaan eikä palavan maastoalueen koko ole juuri kasvanut. Pelastuslaitos ei ole saanut vielä droonia ilmaan, eikä tarkkaa kuvaa paloalueen suuruudesta ole.

Sammutustyöt kestävät arviolta iltaan asti

– Nyt näyttää sillä lailla hyvältä. Toki pitkät sammutustyöt tulee, kun on kuivaa ja joudutaan raivaamaan palopesäkkeitä ja muuta. Kyllä tämä pitkään iltaan kestää joka tapauksessa, arvioi Mika Kupiainen.

Kuva: Marko Melto / Yle

Ihmisvahingoista ei ole tällä hetkellä tietoa. Myöskään rakennuksia ei ole vaarassa, kun tuuli käy poispäin alueesta missä rakennuksia on.

Kuva: Matias Väänänen / Yle

Paloalueen maasto on hiekkapohjaista, jossa on vähän kuusikkoa ja männikköä. Pelastuslaitos liikkuu alueella mönkijöillä.

– Maasto on nyt kuivaa ja metsäpalovaroitus on voimassa. Tiedotamme ja muistuttelemme ihmisiä siitä sosiaalisessa mediassa, että varovainen pitää olla, muistuttaa Mika Kupiainen.

Aamuun mennessä varsinainen sammutustyö oli ohi. Palo päästiin siirtämään jälkivartioinnin vaiheeseen, joka jatkuu ainakin perjantain. Jatko riippuu mm. tuulesta. Tilanteen ja kaluston purkaminen venyy viikonloppuun.

Syttymissyy on epäselvä, mutta alueella on ukkostanut.

Pirkanmaalla ja Satakunnassa on voimassa metsäpalovaroitus.

Juttua on päivitetty tilanteen kehittyessä.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.