Hyppää sisältöön

MotoGP-kisan menettänyt tapahtumayhtiö nousi varpailleen Kymiringin konkurssiuhan takia – Lahti Events vaatii selvitystä

Lahti Events tiedottaa olevansa varautunut puolustamaan etuaan tarvittaessa oikeudellisin toimenpitein.

Lahti Events muun muassa joutui palauttamaan rahat peruuntuneeseen MotoGP-osakilpailuun ostetuista lipuista. Arkistokuva moottoriradalta Iitissä toukokuussa 2022. Kuva: Petri Niemi / Yle

Lahti Events haluaa Kymiringiltä selvityksen siitä, pystyykö se pitäytymään tapahtumayhtiön kanssa tehdyissä sopimuksissa.

Lahden kaupungin tapahtumayhtiö oli sopinut Kymiringin kanssa MotoGP-kisan tapahtumatuotannosta tänä kesänä Iitissä, mutta kisa peruttiin, koska rata ei täyttänyt vaatimuksia. Lahti Events neuvottelee parhaillaan Kymiringin kanssa peruuntuneen MotoGP-osakilpailun korvauksista.

Tällä viikolla kaksi rakennusurakoitsijaa haki Kymiringiä konkurssiin maksamattomien saatavien vuoksi.

Lahti Eventsin tiedotteen mukaan selvityspyyntö liittyy ensisijaisesti elokuuksi alueelle suunniteltuihin tapahtumiin.

– Meidän intresseissämme on hoitaa jo sovitut tapahtumat maaliin mahdollisimman laadukkaasti ja minimoida radan vaikeuksista aiheutuvat tappiot omalle liiketoiminnallemme, kertoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Lahti Eventsin mukaan yhtiö ei voi tällä hetkellä kommentoida tilannetta tarkemmin, koska neuvottelut sekä tulevista tapahtumista että MotoGP-korvauksista ovat kesken.

Tarvittaessa oikeustoimia

Lahti Events on varautunut tarvittaessa ryhtymään oikeudellisiin toimenpiteisiin oikeuksiensa toteuttamiseksi. Yhtiö kertoo myös sitoutuneensa suoriutumaan omista korvausvelvoitteistaan kumppaneilleen riippumatta Kymiringin kanssa käytävien neuvottelujen lopputuloksesta.

Lahti Events on hakenut omistajaltaan Lahden kaupungilta turvaavaa rahoitusta maksujen suorittamiseksi tapahtumajärjestelyjä tehneille kumppaneilleen eli lahtelaisille yrityksille.

– Ymmärrämme kiinnostuksen asiaa kohtaan sekä tilanteen herättämät kysymykset. Emme kuitenkaan voi tässä kohtaa ottaa riskiä, että syyllistyisimme sopimusrikkomukseen julkaisemalla salassa pidettäväksi sovittuja asioita. Tiedotamme siis molemmista asioista heti, kun se on neuvottelutilanteen osalta mahdollista, toimitusjohtaja Emilia Mäki sanoo tiedotteessa.

Yle yritti torstaina useasti tavoittaa Kymiringin toimitusjohtaja Riku Rönnholmia ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevalaa kommentoimaan tilannetta.

.
.