Hyppää sisältöön

Iltalehti: Merivoimien uusien sotalaivojen valmistuminen myöhästyy jopa puolitoista vuotta Rauman telakalla

Neljän monitoimikorvetin laivueen piti olla valmiina alun perin vuonna 2028. Myöhästyminen johtuu lehden mukaan pääasiassa suunnitteluvaikeuksista.

Puolustusvoimat on tilannut Rauman telakalta neljä monitoimikorvettia. Kuva: Rauma marine constructions

Rauman telakalla rakennettavat merivoimien uudet taistelulaivat myöhästyvät jopa puolitoista vuotta suunnitellusta aikataulusta. Strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja, kenraalimajuri evp. Lauri Puranen puolustusministeriöstä vahvistaa myöhästymisen Iltalehdelle (siirryt toiseen palveluun). Tämän takia merivoimat joutuu venyttämään vanhojen alustensa elinkaarta.

Lehden mukaan pääsyynä myöhästymiseen ovat telakan vaikeudet laivojen suunnittelussa.

Merivoimille on tilattu RMC-telakalta neljä monitoimikorvettia noin 1,3 miljardin hintaan.

Ohjelmajohtaja Puranen sanoo, että suunnittelun myöhästyminen pidentää koko laivueen valmistumista ja että kaikki alukset ovat valmiina aikaisintaan vuonna 2029.

Sopimussakkoja ei oteta käyttöön myöhästymisen vuoksi, koska puolustusministeriö on saanut sovittua RMC:-telakan kanssa rakentamiseen liittyvistä hyvityksistä.

– RMC tuli vastaan meitä muutamassa sopimusteknisessä ja RMC:n toimintaan liittyvässä asiassa, mutta ne menevät yrityssalaisuuksien puolelle. He kertovat itse näistä halutessaan, Puranen toteaa.

Ohjelmajohtaja Lauri Puranen ilmaisi huolensa suunnittelutyön vaikeuksista viimeksi marraskuussa. Tuolloin kerrottiin, että suunnittelun takkuilun aiheuttamasta viiveestä huolimatta koko jättihanke oli tarkoitus yrittää pitää alkuperäisessä aikataulussa eli että laivat ovat valmiina vuonna 2028.

Lue lisää:

.
.