Hyppää sisältöön

Putin vastasi G7-johtajien vitsailuun: He näyttäisivät kuvottavilta paidattomina

Venäjän presidentti sanoi, että länsimaiset johtajat väärinkäyttävät alkoholia eivätkä urheile.

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli metsästämässä Siperian eteläosassa heinäkuussa 2007. Kuva: Dmitry Astakhov/ AOP

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastasi tylysti torstaina länsimaisille johtajille, jotka aiemmin G7-kokouksessa pilkkasivat Putinin lukuisia esiintymisiä valokuvissa ylävartalo paljaana.

Putinin mielestä länsijohtajat näyttäisivät "kuvottavilta" ilman paitaa.

– En tiedä, kuinka he haluaisivat riisuutua, vyötärön ylä- vai alapuolelta. Mutta minusta se olisi kuvottava näky joka tapauksessa, Putin sanoi toimittajille uutistoimisto AP:n mukaan.

Presidentti esitti näkemyksensä Turkmenistanin-vierailullaan, kun häneltä kysyttiin kommenttia siihen, mitä hän ajattelee länsijohtajien vitsailusta hänen kustannuksellaan.

Sunnuntaina G7-kokouksessa Britannian pääministeri Boris Johnson pilkkasi Putinin imagoa kovana miehenä, kertoo verkkojulkaisu Politico (siirryt toiseen palveluun). Johnson sanoi, että G7-johtajat voisivat riisua vaatteensa näyttääkseen, että he ovat kovempia kuin Putin.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau lisäsi, että länsijohtajat voisivat vastata Putinin paidattomiin kuviin järjestämällä "paljasrintaisen hevosratsastusesityksen".

Putin sanoi tiedotustilaisuudessa Turkmenistanissa, että länsimaiset johtajat väärinkäyttävät alkoholia eivätkä urheile, toisin kuin hän.

Hän lisäsi, että jos haluaa näyttää hyvältä, "täytyy luopua alkoholin väärinkäytöstä ja muista huonoista tavoista sekä harrastaa liikuntaa ja urheilla".

Kreml on toistuvasti julkaissut kuvia, joissa Putin esiintyy ilman paitaa. Hänet on nähty paidattomana muun muassa kalastamassa, ratsastamassa ja uimassa jääkylmässä vedessä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli kalastamassa eteläisessä Siperiassa heinäkuussa 2017. Kuva: Alexei Nikolsky / SPUTNIK / AOP
.
.