Hyppää sisältöön

Video: Nylon Beatin Jonna ja Erin kuulivat Ylen audiodraamaa ensimmäistä kertaa: "Siistii! Mageeta! Kunnia!"

Mä haluun olla Nylon -audiodraama kertoo Nylon Beatin menestystarinaa. Alkuperäiset Naikkarit ovat huomanneet, että 90-luvun vähättelevä suhtautuminen heihin on muuttunut ylistykseksi.

Nylon Beatin Jonna ja Erin kuulivat heistä kertovaa audiodraamaa ensimmäistä kertaa
Nylon Beatin Jonna ja Erin kuulivat heistä kertovaa audiodraamaa ensimmäistä kertaa

Ylen tämän kesän audiodraama Mä haluun olla Nylon kertoo Nylon Beat -duon tarinaa. Ysärin suosikkibändin laulajia Jonnaa ja Eriniä näyttelevät Sofa-yhtyeen laulajat Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila.

Draama julkaistiin Areenassa torstaina, jolloin myös alkuperäiset Naikkarit Jonna Geagea (os. Kosonen) ja Erin Anttila (os. Koivisto) kuulivat sitä ensimmäistä kertaa. Lyhyt pätkä sai kaksikon nauramaan sekä hämmästymään.

– Nyt sen vasta jotenkin tajusi, että miten tuo on tehty. Se ei ole mikään dokumentti. Tarina on tehty meidän juttujen perusteella, mutta ei ihan täsmällisesti, Jonna sanoo.

– Ei me muisteta itekään, mitä me on sanottu viisi- tai kuusivuotiaina. Jänskää. Ja mä en tajunnut, että noita on noin monta jaksoa eli 20, Erin jatkaa.

Alkuperäiset Naikkarit eli Jonna Geagea (vas) ja Erin Anttila sekä heitä Ylen audiodraamassa näyttelevät Fanni Noroila ja Sonja Kuittinen. Kuva: Sakari Piippo / Yle

Kaksikolle oli kunnia-asia päästä osaksi suosittuja Ylen audiodraamasarjoja. Niitä on tehty aiemmin Gösta Sundqvistista, Dingosta, Kikasta sekä Armi Aavikosta.

– Siistii! Mageeta! Kunnia! Jonna tiivistää.

– Nyt vasta hahmottuu pikku hiljaa, että kuinka valtava juttu tämä on, Erin jatkaa.

Mä haluun olla Nylon -audiodraamaa varten Jonnaa ja Eriniä haastateltiin useamman kerran yhdessä ja erikseen.

– Se oli makeeta, että siellä oli paljon sellaisia juttuja, joita sä muistit ja mä en muistanut, Jonna sanoo Erinille.

– Sitten kun oltiin yhdessä, niin meidän muistit ruokkivat toisiaan. Tämä on ollut meille matka muistoihin. Kun jutut eivät ole tuossa muistin pinnassa, niin ne piti kaivaa tuolta sielujen syövereistä, Erin kuvailee.

Vaikka Jonna Geagea ja Erin Anttila ovat keskittyneet Nylon Beatin jälkeen soolouriinsa, yhteinen sävel löytyy edelleen ja naurua riittää. Kuva: Sakari Piippo / Yle

Alkuperäiset Naikkarit haluaisivat, että audiodraama piirtäisi heistä ja heidän tarinastaan mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan. He tosin muistuttavat, etteivät he enää itsekään näe asioita samoin kuin Nylon Beatin kulta-aikoina.

– Mä luin just nettijutun, jossa oli tämän asian tiimoilta haasteltu Sofaa ja miten siellä oikein ylistettiin meitä. Eihän me olla totuttu sellasiin lehtijuttuihin, joissa meitä ylistetään, Jonna kertoo.

– Ja se on tavallaan tosi makeeta, että ne asiat joista meitä silloin haukuttiin ja arvosteltiin ovat kääntyneet vuosien saatossa. Maailma on muuttunut sen verran, Erin jatkaa.

Mutta kuinka Nylon Beat pitäisi muistaa?

– Legendoina!

Ylen audiodraama nostaa Nylon Beatin jälleen esiin ja moni haluaisi nähdä duon jälleen esiintymässä livenä. Edellisen kerran kaksikko teki paluukeikkoja vuonna 2018.

– Me uhattiin, että seuraavan kerran sitten kun me ollaan 70-vuotiaita. Se ois kova. Jos me ollaan hengissä. Taustanauhojen kanssa. Siitä mistä me lähdettiin. Kun katsoo Mattia ja Teppoa, niin kyllä jengi vieläkin jaksaa tulla. Tehdään konserttisalikiertue tai nuorisotalokiertue! Erin ideoi.

– Se ois siistiä! Jonna hihkuu.

Kuuntele Mä haluun olla Nylon -audiodraama Yle Areenassa.

Mitä muistoja Nylon Beat sinussa herättää? Voit keskustella aiheesta 2.7. klo 23 asti.

Lue myös:

.
.