Hyppää sisältöön

Suviseuroissa haetaan vahvistusta taivasmatkalle ja tavataan tuttuja – yli 70 000 sanankuulijaa leiriytyy kylki kyljessä Lopella lentokentällä

Suviseurat Lopen Räyskälässä kokoaa 76 000 vanhoillislestadiolaista kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan tuttuja. Liikkeellä ollaan koko perheen voimin, usein asuntovaunun tai asuntoauton kanssa.

Suviseurat numeroina
Suviseurat numeroina

Hautakankaan perhe lähti Haukiputaalta reissuun jo viime lauantaina. Matkaa on tehty pikkuhiljaa kohti etelää, leirintäalueilla yöpyen asuntovaunun kanssa. Vaunu helpottaa matkustamista, kun mukana on lapsia, toteaa Hanna Hautakangas.

Lasse ja Hanna Hautakankaan perhe lähti matkaan Haukiputaalta viime lauantaina. Perheen kymmenestä lapsesta seitsemän saapui venhempien kanssa, kolme vanhinta tulevat perässä omilla kyydeillään. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

– Tämä on yhdistetty kesälomareissu ja Suviseurat, kesän kohokohta. Muutama vuosi on odoteltu, milloin päästään Suviseuroihin. Lopultakin täällä ollaan.

Tärkein anti kiirii kaiuttimista

Kahtena viime kesänä korona esti Suviseurojen järjestämisen, mutta muuten Hautakankaan perheellä 20 vuoden aikana on jäänyt väliin vain yhdet Suviseurat.

Suviseurat täyttää Räyskälän lentokentän Lopella tänä viikonloppuna. Kuva: Arttu Luukkonen

– Silloin kerran ei oltu pikkuvauvan takia. Lapset ovat olleet aivan onnessaan siitä lähtien, kun he kuulivat, että taas päästään Suviseuroihin. Kotona on katseltu Youtube-videoita Suviseuroista. Leiriytyminen täällä, tunnelma, kaikki kaverit ja touhu yhdessä on lapsille se juttu.

Hautakankaille Suviseurojen tärkein anti jylisee lentokenttäalueen kaiuttimista. Jumalan sanaa kuunnellaan varjossa istuen.

– Se on meille tärkein juttu, tiivistää Hanna Hautakangas.

Juttua päivitetty 4.7.2022 klo 15.52: Jutusta poistettu yksi kuva ja toinen haastattelu.

Lue myös:

.
.