Hyppää sisältöön

Tukala helle alkaa väistyä Suomen yltä – yli 30 asteen lämpötiloissa kärvistellään sunnuntaina enää idässä

Tiistain jälkeen kesähelteet ovat ohi joksikin aikaa, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Sää on laajalti kauniin aurinkoista sunnuntaina ja maanantaina. Tiistaina lämpötilat jäävät länsiosassa maata paikoin kahteenkymmeneen asteeseen. Kuva: Yle

Hellettä on piisannut ympäri Suomea juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kesän toistaiseksi korkein lämpötila mitattiin tiistaina Porin lentoasemalla: 32,9 astetta. Lauantain korkein lämpötila jäi asteen verran tiistaina mitatusta ennätyksestä. Heinolassa mittari näytti 31,9 astetta.

Huomennakaan lämpöennätys tuskin enää rikkoutuu. Ylen meteorologi Anne Borgström kertoo, että yön aikana Suomeen virtaa lännestä kuivempaa ilmaa.

Tukala ilma siis väistyy, vaikka hellettä on yhä laajalti. Vain Itä-Suomessa koetaan enää yli 30 asteen lämpötiloja sunnuntaina.

– On selvästi helpompi olla, kun tukaluus on hävinnyt ja ilma on kuivempaa. Eikä ole niin hiostavaa, Borgström kuvailee.

Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä liikkuu ukkoskuuroja lännestä itään. Huomenna nuo ukkoskuurot ovat Päijänteen itäpuolella: aamulla itä-Suomessa ja illalla itärajalla.

Tiistain jälkeen helteet ovat hetkeksi ohi

Maananantaina Suomeen virtaa taas lämmintä ilmaa. Hellettä on laajalti. Länsirannikolla voi tulla jokunen sadekuuro.

Tiistaina tapahtuu tuntuvin muutos säässä. Silloin lämpötilat jäävät lännessä paikoin kahteenkymmeneen asteeseen. Säästä tulee epävakaista.

– Tiistain jälkeen helteet ovat näillä näkymin ohi joksikin aikaa, Borgström sanoo.

Loppuviikosta lämpötilat ovat 20 asteen paikkeilla.

.
.