Hyppää sisältöön

Lipuntarkastus raitiovaunussa johti käsirysyyn, jossa tarkastajalta vietiin kaasusumutin – poliisi tutkii tapausta lievänä ampuma-aserikoksena

Matkustaja repi lipuntarkastajan ulos raitiovaunusta Helsingin Rautatientorilla.

Poliisin mukaan fyysinen väkivalta lipuntarkastuksessa on harvinaista. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsingin poliisi twiittasi tänään Helsingin Rautatientorilla raitiovaunussa tapahtuneesta erikoisesta välikohtauksesta.

Poliisin mukaan kaksi miesmatkustajaa vastusti lipuntarkastajaa, joka käytti tilanteessa oc-sumutinta. Sen jälkeen toinen miehistä riisti tarkastajan kaasusumuttimen ja puhelimen.

Komisario Tomi Merilän mukaan tilanne sai alkunsa lipuntarkastuksen yhteydessä.

– Yksi matkustaja pyrki poistumaan paikalta, ja lipuntarkastaja yritti estää häntä. Syntyi käsirysy, johon liittyi myös toinen mieshenkilö. Tämä tarttui tarkastajaa vaatteista ja repi hänet ulos raitiovaunusta. Siellä hän vei tarkastajalta kaasusumuttimen ja puhelimen.

Poliisi otti miehet kiinni. Tapausta tutkitaan järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena ja lievänä ampuma-aserikoksena.

– Sumutin on ampuma-aselaissa mainittu väline, joka vaatii luvan. Mies otti sen tarkastajalta ilman lupaa. Lipuntarkastaja on järjestystä ylläpitävä henkilö, ja hän on saanut koulutuksen kaasusumuttimen käyttöön omalta organisaatioltaan.

Lipuntarkastaja ei saanut vammoja vaan selvisi tilanteesta naarmuilla.

Merilän mukaan vastaavat tilanteet ovat harvinaisia.

– Se on varmaan yleistä, että ihmiset yrittävät välttyä lipuntarkastukselta, mutta harvinaista on, että tilanne menee näin fyysiseksi.

.
.