Hyppää sisältöön

Ainakin kuusi kuollut Italian vuoristo-onnettomuudessa – romahtanut jäätikkö aiheutti lumivyöryn

Pelastuslaitoksen mukaan jäälohkareen irtoamiseen ovat voineet vaikuttaa viime päivien poikkeuksellisen korkeat lämpötilat.

Useita retkeilijöitä kuollut lumivyöryssä Pohjois-Italiassa
Useita retkeilijöitä kuollut lumivyöryssä Pohjois-Italiassa

Pohjois-Italian Alpeilla, Dolomiiteilla, sattui sunnuntaina onnettomuus, jossa ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut.

Italian yleisradioyhtiö Rain (siirryt toiseen palveluun) mukaan onnettomuuden aiheutti Dolomiittien korkeimman Marmolada-vuoren rinteen jäätiköstä irronnut suuri jäälohkare. Sen aiheuttama lumivyöry törmäsi useisiin retkeilijöihin.

Loukkaantuneita retkeilijöitä on kuljetettu hoitoon alueen eri sairaaloihin. Mahdollisia muita lumivyöryn alle jääneitä retkeilijöitä etsitään onnettomuusalueelta helikoptereilla.

Uhriluvun pelättiin kasvavan, koska alueella oli paljon kiipeilijöitä. Viranomaiset eivät tuoreeltaan kertoneet uhrien kansallisuutta. Heillä ei myöskään ollut tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon alueella oli ihmisiä lumivyöryn sattuessa.

Pelastustyöt jatkuivat sunnuntai-iltana helikoptereiden avulla, koska lumi-, jää, ja kivivyöry oli peittänyt kulkuväylän.

Pelastuslaitoksen tiedottaja Walter Milan sanoo, että jäälohkareen irtoamiseen ovat voineet vaikuttaa viime päivien poikkeuksellisen korkeat lämpötilat vuoristossa.

Marmoladan huipulla mitattiin lauantaina 10 asteen lämpötila, kertoo Italian yleisradio Rai.

.
.