Hyppää sisältöön

Onko Tampere vetävämpi paikka tapahtumien järjestämiselle kuin Helsinki? Alan konkareiden mukaan tarvetta kilpailulle ei ole – ainakaan vielä

Tampereella on tehty investointeja, jotka edistävät tapahtumien järjestämistä nyt ja tulevaisuudessa. Samaan aikaan Helsingissä ei tällä hetkellä ole suuremman kokoluokan sisäareenaa.

Mitä hyötyä Tampereelle on asemasta tapahtumakaupunkien ykkösenä?
Mitä hyötyä Tampereelle on asemasta tapahtumakaupunkien ykkösenä?

Tampere on kovaa vauhtia kirimässä Suomen "tapahtumapääkaupungiksi". Tampereen keskustassa komeilee uusi moderni sisäareena, jonne on buukattuna suuria tapahtumia.

Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Timosen mukaan erityisesti Tampere on tehnyt viime vuosina esimerkillistä työtä tapahtuma-alaan panostamisessa. Tulokset näkyvät Timosen mukaan talouden lisäksi myös kaupungin viihtyvyydessä.

Helsingissä ei tällä hetkellä ole suuremman kokoluokan sisäareenaa, mikä haittaa kaupungin vetovoimaa tapahtumajärjestäjänä.

Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylinen ajattelee, että Tampere ja Helsinki ovat kaksi yhtä vahvaa kaupunkia.

– En näe tarvetta kilpailla. Saavutettavuus kaupunkien välillä on hyvää, esimerkiksi liikkuminen on todella helppoa.

Ylinen kuitenkin näkee, että Tampereella on tehty investointeja, jotka edistävät tapahtumien järjestämistä nyt ja tulevaisuudessa. Hän mainitsee esimerkkinä vasta valmistuneen Santalahden tapahtumarannan.

Myös Akun tehtaan myyntijohtaja Ahti Impolan mielestä Tampere ja Helsinki tukevat toisiaan muun muassa urheilussa ja kulttuurissa.

Ylisen mukaan matkailun näkökulmasta olisi hienoa, mikäli suurimmat tapahtumat tulisivat Helsingin sijaista Tampereelle.

– Se toisi tunnettavuutta kaupungille. Helsinki on kansainvälisesti tunnetumpi kuin Tampere, mutta kuten sanottua, tässä vaiheessa ei ole ajankohtaista lähteä vertailemaan.

Impola ajattelee, että Tampereen imu on todella kova tällä hetkellä: täällä halutaan järjestää tapahtumia ja tänne halutaan muuttaa. Hänen mukaansa se on herättänyt Helsingissä muun muassa poliitikot miettimään infran rakentamisesta ja tapahtumajärjestämisen helpottamisesta.

– Täällä on tehty hyvää työtä, nyt he tehostavat omaa tekemistään. Se edistää koko tapahtuma-alaa ja matkailua Suomeen.

Pulaa tekijöistä

Vaikka Tampere kasvattaa vetovoimaansa sekä tapahtumien että kaupungin kasvun osalta, työntekijäpula on todellinen ongelma.

– Ongelma on valtakunnallinen, ei vain Tampereella.Koronan aikana ihmisiä on lähtenyt paljon alalta, jotka ei välttämättä palaa. Toisaalta myös uusia tekijöitä on tullut, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylinen sanoo.

Akun tehtaan myyntijohtaja Ahti Impola puolestaan kertoo, että tapahtumia on jouduttu perumaan, sillä tarvittavaa tekniikkaa ja tekijöitä ei ole ollut. Ongelma ei ole pelkästään tapahtumatekniikassa, vaan pula on monella alalla.

– Olemme joutuneet sanomaan asiakkaillemme, etteivät kehitä enempää tapahtumia tälle kesälle, sillä emme pysty enempään.

Juttua täsmennetty 4.7.2022 kello 11.56: suora lähetys alkaa kello 12.30, eikä kello 12.00, kuten jutussa aikaisemmin kerrottiin.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta tiistaihin kello 23:een saakka!

.
.