Hyppää sisältöön

HS-vesi löysi kopterilennolla Hattulasta kymmenkunta mahdollista vuotokohtaa, joista 300 000 litraa vettä pulppuaa maastoon

Vesijohtovuodon löytymiseen johtavasta vihjeestä HS-Vesi on luvannut maksaa 100 euron vihjepalkkion yleisölle, jos he sattuisivat huomaamaan maastossa epätavallisen paljon vettä.

Vuoden 2021 lokakuussa vettä ehti vuotaa Tammelassa 300 kuutiota vuorokaudessa neljän viikon ajan. Kun vuotokohta löytyi, kaivettiin maata auki jotta rikkoutunut putki paljastui. Kuva: Ville Välimäki / Yle

HS-Vesi pohtii huomenna 5. heinäkuuta miten Hattulan massiivisen vesivuodon etsintää jatketaan.

Hattulassa etsittiin viime viikon lopulla vuotokohtaa helikopterilennoilla joissa lämpökameran kuvat paljastivat kymmenkunta kohtaa joissa vuoto saattaisi olla. Lennon aikana maastossa ei nähty mitään poikkeavaa, sillä kyseessä on niinsanottu piilovuoto, jossa vesi pulppuaa jossain maan sisällä niin, että sitä saattaa olla mahdotonta huomata maan pinnalla.

HS-Veden toimitusjohtajan Jukka Meriluodon mukaan tiistaisessa palaverissa selvitetään onko vesilaitoksella tarpeeksi kalustoa ja henkilökuntaa maastokuunteluun ja missä järjestyksessä kohtia aletaan käydä läpi.

Hattulassa valuu puhdasta juomavettä maastoon vuorokaudessa 300 000 litraa, sillä huhtikuun lopulla alkanutta vuotokohtaa ei ole kyetty vielä paikallistamaan.

Julkisuudessa suurta hämmästystä on herättänyt se että vuodon on annettu jatkua jo parin kuukauden ajan, vaikka järjestelmät huomasivat sen välittömästi. Koska kyseessä on puhdistettua juomavettä, ei vuodosta ole ympäristölle haittaa.

Lue myös:

.
.