Hyppää sisältöön

Turkulainen Kaskis sai Michelin-tähden – ensimmäinen suomalaisravintola Helsingin ulkopuolella

Michelin -tähden lisäksi Kaskiksessa työskentelevä Christina Haukka valittiin vuoden Sommelieriksi.

Uudet Michelin-tähdet julkistettiin Stavangerissa Norjassa maanantaina. Kuva: Steffen Vidar Jenssen & Fabel Media

Suomeen saatiin kahdeksas Michelin-tähtiravintola, kun pohjoismaiden uudet Michelin-tähdet julkistettiin maanantai-iltana. Turkulainen Kaskis on Suomen ensimmäinen Helsingin ulkopuolinen Michelin-ravintola.

Tarkastajien mukaan kokit Erik Mansikka ja Simo Raisio ovat luoneet maistelumenun, jossa on rohkeita makuja sekä värejä ja hienoja, herkullisia yhdistelmiä.

– Tämä merkitsee minulle kaikkea. En vielä oikein pysty ymmärtämään tätä. Me teimme Simon kanssa sen, minkä luulin olevan Turussa mahdotonta. Nyt minulla on valkoinen kokintakki, jossa on Michelin-tähti, Mansikka sanoo.

Vuonna 2014 perustettu Kaskis on valittu useasti Suomen 50 parasta ravintolaa -listan kärkipäähän. Ravintolalle on odotettu Michelin-tähteä jo pidemmän aikaa.

Vuonna 2016 Kaskis luopui à la carte –listasta ja siirtyi tarjoilemaan ainoastaan menuja. Ravintola kertoo itse tarjoavansa sitä, mikä milloinkin tuntuu ja maistuu parhaalta, raaka-aineet ja sesongit huomioiden.

Samalla myös Kaskiksessa työskentelevä Christina Haukka valittiin vuoden sommelieriksi. Tarkastajien perustelun mukaan Haukan rento ja samalla erittäin tarkkaavainen lähestyminen teki vaikutuksen hänen esitellessään tietojaan viineistä.

Vuonna 2014 perustettu Kaskis on valittu useasti Suomen 50 parasta ravintolaa -listan kärkipäähän. Kuva: Isabel Nordberg / Yle

Helsinkiläiselle ravintola Palacelle jaettiin maanantaina odotetusti toinen Michelin-tähti. Palace palkittiin vuonna 1987 Suomen ensimmäisellä Michelin-tähdellä.

Michelin guide julkisti vuoden 2022 pohjoismaiset tähtiravintolat sekä Michelin Award -erikoispalkinnot Stavangerin Konserttitalossa Norjassa.

.
.