Hyppää sisältöön

Piia Kattelus-Kilpeläinen erotettiin perussuomalaisista – kohahdutti viime vuonna esiintymällä lapuanliikkeen väreissä

Perussuomalaisten puoluehallitus katsoo Kattelus-Kilpeläisen toimineen puoluetta vastaan.

Piia Kattelus-Kilpeläinen. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Perussuomalaisten puoluehallitus on 4. heinäkuuta pitämässään kokouksessa erottanut Seinäjoen kaupunginhallituksen ja Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläisen puolueen jäsenyydestä.

Puolueen mukaan erottaminen liittyy ehdokkuuspäätökseen ja sitä seuranneeseen puolueen vastaiseen toimintaan.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri olisi nimennyt Kattelus-Kilpeläisen ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleihin, mutta puoluehallitus eväsi sen.

– Valitettavasti hän aloitti puoluehallituksen päätöksen jälkeen julkisuuskampanjan, jossa hän on antanut ymmärtää muun muassa, että Suomen perustuslakia on loukattu, kun puolue ei ole ottanut häntä näissä vaaleissa ehdokkaaksi, toteaa perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen tiedotteessa.

Asiasta kertoi ensin Ilkka-Pohjalainen.

Yle ei tavoittanut ulkomaanmatkalla olevaa Kattelus-Kilpeläistä kommentoimaan. Hänen juristinsa Jari Korhonen välitti tiedon, että Kattelus-Kilpeläinen haluaa rauhassa tutustua päätökseen ja sen jälkeen palata asiaan.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas ei tiistaina osannut kertoa, mitä Kattelus-Kilpeläisen monille luottamustehtäville käy.

Matokangas uskoo, että päätös tulee vaikuttamaan perussuomalaisten äänimäärään tulevissa vaaleissa.

– Kyllähän se kiistatonta on, että varmasti ääniä meiltä vie, hän toteaa.

Kattelus-Kilpeläinen oli viime vuoden kuntavaaleissa ja tämän vuoden aluevaaleissa puolueensa äänikuningatar Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla. Esimerkiksi aluevaaleissa Kattelus-Kilpeläinen keräsi koko Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelta viidenneksi eniten ääniä, noin 1 300.

Lisää aiheesta:

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun keskiviikkoon 6.7. kello 23:een saakka.

Artikkelia muokattu 5.7. kello 15:04: otsikko muutettu ja tekstiin täydennetty syitä erottamisen takana.

.
.