Hyppää sisältöön

Polttoaineiden hinnat putosivat

Polttoaineen hinnat muodostuvat useista eri tekijöistä ja osavaikutuksensa voi olla mm. maan hallituksen päättämällä jakeluvelvoitteen alentamisella.

Savonlinnassa tankattiin ajoneuvoja kesäkuun loppupuolella. Kuva: Lehtikuva

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Polttoaineiden hinnat näyttävät pudonneen selvästi viime viikosta.

Liikennepalvelukauppiaat ry:n puheenjohtajan Juha Yli-Kesäniemen mukaan hintojen lasku johtuu maan hallituksen päättämästä jakeluvelvoitteen alentamisesta.

Polttoaine.net-sivuston mukaan 95E10-bensiinin keskilitrahinta oli Suomessa eilen 2,41 euroa ja 98-bensiinin keskilitrahinta oli 2,50 euroa. Dieselin keskilitrahinta oli sivuston mukaan 2,36 euroa.

Tilastokeskuksen tänään julkaisemien tietojen mukaan 95E10-bensiinin keskihinta oli Suomessa viime viikolla 2,55 euroa ja 98E5-bensiinin 2,65 euroa litralta. Dieselin keskihinta oli puolestaan 2,53 euroa litralta.

Päivitetty 11.7.2022 kello 12.59 jutun ingressiä muotoon: "Polttoaineen hinnat muodostuvat useista eri tekijöistä ja osavaikutuksensa voi olla mm. maan hallituksen päättämällä jakeluvelvoitteen alentamisella." Ingressi oli alun perin: "Hintojen lasku johtuu maan hallituksen päättämästä jakeluvelvoitteen alentamisesta."

Lue myös:

.
.