Hyppää sisältöön

Teollisuusliitto jätti rikosilmoituksen Sievi Element Oy:sta, syyttää järjestäytymisvapauden loukkaamisesta

Teollisuusliiton ja Sievi Elementin välinen kiista on alkanut keväällä. Teollisuusliiton mukaan yritys on pyrkinyt muun muassa painostamaan työntekijöitä lakon rikkomiseen.

Sievi Elementin tehdas on osa Sievi Groupia. Arkistokuva. Kuva: Sievi Element Oy

Teollisuusliiton ja Sievi Element Oy:n välinen kiista saa jälleen uusia piirteitä.

Teollisuusliitto on jättänyt Oulun poliisille tutkintapyynnön Sievi Element Oy:sta. Teollisuusliitto pyytää poliisia tutkimaan, onko Sievi Element Oy työnantajana syyllistynyt työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamiseen.

Teollisuusliiton ja Sievi Elementin välinen kiista alkoi keväällä. Teollisuusliiton mukaan yrityksen johto oli painostanut työntekijöitä yrittäessään murtaa liiton tehtaalle julistamaa lakkoa, jonka liitto julisti toukokuussa, kun se ei päässyt yksimielisyyteen paikallisesta sopimisesta. Yhtiö on liiton mukaan myös pyrkinyt estämään ammattiliiton toimintaa.

Sievi Elementin mukaan väitteet ovat perättömiä. Yhtiön johdon julkisuuteen toimittaman lausuman mukaan se on tarjonnut työntekijöille suoraa mahdollisuutta paikalliseen sopimiseen, koska mekaanisessa metsäteollisuudessa ei enää ole Sievi Element Oy:tä edustavaa toimijaa ja 85 prosenttia yhtiön työntekijöistä on Teollisuusliiton julistaman lakon ulkopuolella.

Sievi Element Oy ei eilen 4. heinäkuuta hyväksynyt Teollisuusliiton valitsemaa luottamusmiestä henkilöstön edustajaksi.

Teollisuusliitto kertoi 1. heinäkuuta, että työtaistelutoimien kohteena olevan Sievi Element Oy:n Teollisuusliiton työntekijät ovat valinneet keskuudestaan pääluottamusmieheksi Matti Lukkarilan, joka aloittaisi tehtävässä välittömästi.

Sievi Element Oy:n toimitusjohtaja Juha-Matti Silverin mukaan yhtiön henkilöstö on valinnut keskuudestaan aiemmin luottamusvaltuutetuksi Jukka Suotulan, joka edustaa koko henkilöstöä neuvotteluissa työnantajan kanssa.

Yhtiö toimittaa puurakenteisia seinäelementtejä sekä valmisosia ammattirakentajien tarpeisiin.

Lue lisää:

.
.