Hyppää sisältöön

Tanska hiljentyi muistamaan joukkoampumisen uhreja – pääministeri: Rakkaus on aina väkivaltaa voimakkaampaa

Pääministeri Mette Frederiksen sanoi tiistai-illan muistotilaisuudessa, etteivät ostoskeskuksen ammuskelussa kuolleiden läheiset ole yksin.

Tanska hiljentyi muistamaan joukkoampumisen uhreja
Tanska hiljentyi muistamaan joukkoampumisen uhreja

Tanskalaiset ovat hiljentyneet muistamaan sunnuntain joukkoampumisen uhreja sekä tukemaan uhrien läheisiä ja kaikkia, joihin sunnuntain tapahtumat ovat vaikuttaneet.

Kolme ihmistä kuoli, neljä haavoittui vakavasti ja kolme lievästi, kun 22-vuotias mies ammuskeli Kööpenhaminan Field’s-ostoskeskuksessa.

Iltayhdeksältä Field'sin edustalla alkaneesssa tilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun) Tanskan pääministeri Mette Frederiksen sanoi, ettäpaikalle kokoontuneet näyttävät, etteivät läheisiään menettäneet ole yksin.

– Lähetämme lämpimiä ajatuksia kaikille, joita tämä tragedia on koskettanut, Frederiksen sanoi liikuttuneena.

– Koko Tanska jakaa surunne, hän osoitti sanansa läheisensä menettäneille.

Mette Frederiksen osallistui muistotilaisuuteen miehensä Bo Tengbergin kanssa. Kuva: Philip Davali / EPA

Pääministeri kiitti poliiseja, pelastuslaitosta ja sairaanhoitoa näiden tekemästä työstä.

– Rakkaus on aina väkivaltaa voimakkaampaa, Frederiksen sanoi.

Tilaisuuden avannut Kööpenhaminan ylipormestari Sophie Hæstorp Andersen julisti, että tänä iltana osoitetaan rakkautta niille, jotka kuolivat, heidän perheilleen ja ystävilleen sekä niille, jotka pakenivat ostoskeskuksesta. Rakkautta osoitetaan myös vapauksille ja elämälle.

– Uhrit olivat täysin syyttömiä, Hæstorp Andersen painotti puheessaan ja kysyi olisiko jotakin voitu tehdä toisin tapahtuneen estämiseksi.

Paikalle oli kokoontunut valtava ihmisjoukko. Kuninkaallista perhettä tilaisuudessa edustivat kruununprinssi Frederik ja prinssi Christian.

Sunnuntain veriteossa kuolivat 17-vuotias tyttö, 17-vuotias poika ja 46-vuotias mies. Vakavasti haavoittuneet ovat 50-vuotias mies, 40-vuotias nainen ja kaksi 19-vuotiasta naista.

Kolmen lievästi haavoittuneen lisäksi noin 20 ihmistä loukkaantui paetessaan ampujaa.

Lisää aiheesta:

.
.