Hyppää sisältöön

Helteet ovat tältä erää ohi – pitkän ajan ennusteet povaavat tavanomaista tai hieman lämpimämpää loppukesää ainakin etelään

12 päivää kestänyt hellejakso on ohi. Meteorologin mukaan hellelukemia voidaan paikoin hätyytellä uudestaan ensi viikon alussa.

Lämpöä on luvassa taas loppukesästä
Lämpöä on luvassa taas loppukesästä

Vajaat pari viikkoa kestänyt hellejakso on ohi. Ylen meteorologi Joonas Koskelan mukaan hellepäiviä on vielä loppukesälle odotettavissa, erityisesti Etelä-Suomeen ja mahdollisesti muuallekin.

Kuluvalla viikolla lämpötila vaihtelee melko tavanomaisissa lukemissa, aurinkoisilla alueilla päästään yli 20 asteeseen, sateessa ja pilvisemmillä alueilla on viileämpää.

Koskelan mukaan ensi viikon alusta lämpötila saattaa nousta paikoin hellerajan yläpuolelle. Nykyisen ennusteen perusteella keskiviikko on alkuviikon lämpimin päivä.

Sademäärät ennusteissa tavanomaisia

Heinäkuun loppua kohden ja elokuulle pitkän ajan ennusteet lupaavat tavanomaista tai vähän keskimääräistä lämpimämpää säätä ainakin maan eteläosaan, sanoo Koskela. Hänen mukaansa joukkoon mahtuisi todennäköisesti niin lämpimämpiä kuin hieman kylmempiäkin päiviä.

– Pitkien ennusteiden epävarmuus on merkittävä, mutta ainakaan kesän loppupuolella tavanomaista viileämmästä säästä ei nyt ole viitteitä.

Loppukesän sademääräennusteessa ei juurikaan näy mitään tavallisesta poikkeavaa. Koskelan mukaan ennusteissa on loppukesäksi luvassa tavanomaisia sademääriä.

Voit keskustella aiheesta 7.7. kello 23:een saakka.

.
.