Hyppää sisältöön

Kesätorit pullistelevat väkeä – katso tunnelmia Salon iltatorilta

Korona verotti kävijöitä ja myyjiä vielä viime kesänä, mutta nyt toreilla on paikoin ruuhkaista. Salon iltatorilla on ollut aiempi kävijäennätys vaarassa, ja Somerniemellä on riittänyt ruuhkaa.

Mansikoita muovisissa rasioissa Hämeenlinnan 5. heinäkuuta 2022.
Mansikkaa rakastavat pakastajat tietävät, että nyt on mansikan pääsatokausi, kertoo Tiina Lehtinen Sauvosta. Video: Minna Rosvall / Yle

Kesätorien elämä on vilkastunut selvästi viime kesästä.

Salon iltatorilla oli mennä yleisöennätys rikki jo kesäkuun puolivälissä, kun torikävijöitä oli yli 11 000. Kävijäennätystä pitää yhä hallussaan Cheek, joka keräsi paikalle 13 000 kuulijaa vuonna 2013.

Salossa iltatorikausi jatkuu elokuulle. Popedan elokuinen esiintyminen voi rikkoa kävijäennätyksen.

Iltatorilta kerrotaan, että ero kävijämäärissä on huomattava verrattuna viime vuoteen. Myös myyjiä on Salossa riittänyt. Kirpputorin myyntipaikat ovat ilmaisia, ja lapsille on oma kirpputorialue.

  • Toimittaja-kuvaaja Minna Rosvall välitti tunnelmia Salon iltatorilta, katso koko tallenne Yle Areenassa.

Kirpputorimyynti alkaa tuolloin, ja katsastamme,mitä lapsiperheillä on mukanaan. Suoran lähetyksen aikana selviää myös muun muassa mansikan hinta.

Väkeä kertyi Salon iltatorille jo ennen kirpparimyynnin alkua. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Valtakunnallisesti tunnettu Somerniemi ruuhkautui

Somerniemen kesätorilla varsinkin viime lauantai oli niin ruuhkainen, että alueella oli paikoitusongelmia.

Torin vastaava Leo Malkki kertoo, että myyjiä saisi olla enemmän. Hän on kuullut, että moni myyjistä on lopettanut toimintansa koronavuosina. Kirpputorimyyjiäkin mahtuisi lisää.

– Meillä ei ole koskaan myyntipaikat loppuneet kesken edes vilkkaimpina vuosina. Tänä kesänä on ollut paikalla myös myyjiä, jotka ovat ensikertalaisia, kertoo Malkki.

Salon ja Somerniemen torit ovat valtakunnallisesti tunnettuja kesäkeitaita, joihin tullaan jopa bussilasteittain muualta Suomesta. Toki niillä viihtyvät paikallisten ohella lähialueiden mökkiasukkaat.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella (siirryt toiseen palveluun) 8. heinäkuuta kello 23:een asti.

.
.