Hyppää sisältöön

Herätys: Kokoomus jatkaa Ylen kannatusmittauksen kärjessä | Itärajan suurin rautatieasema hiljenee | Yle kohtasi kyläläisiä Harkovassa

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnassa 21. kesäkuuta. Kuva: Jani Saikko / Yle

Ylen kannatusmittaus: kokoomuksen etumatka kaventui

Kokoomus pitää edelleen ykköspaikkaa Ylen kannatusmittauksessa, vaikka se onkin menettänyt suosiotaan kesällä. Kyselyn perusteella kokoomusta kannattaa 23,7 prosenttia suomalaisista – laskua kuukauden takaiseen on tapahtunut runsaat kaksi prosenttiyksikköä. Toiseksi suosituin puolue on SDP 19,8 prosentin kannatuksella. Kolmantena olevien perussuomalaisten kannatus on vakiintunut noin 15 prosenttiin.

Itärajan suurin rautatieasema hiljenee pian kokonaan

Säiliöjunat ovat yleinen näky juuri nyt Suomen ja Venäjän välisessä raiteiden tavaraliikenteessä. Kuva: Antro Valo / Yle

Lappeenrannan Vainikkala on ollut tärkeä junaliikenteen rajanylityspaikka Suomen ja Venäjän välillä. Nyt Helsingin ja Pietarin väliä kulkeva Allegro on varastossa odottamassa joskus koittavia parempia aikoja. Tavaraliikenne on hiljentynyt ja loppuu vuoden loppuun mennessä lähes kokonaan.

Yle Harkovassa: Kylä kahden tulen välissä ei ole nähnyt rauhallista päivää, vaikka Venäjän joukot ajettiin jo pois

Ljuba voi valmistaa ruokaa vain ulkona, vaikka se onkin vaarallista tykistötulen takia. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Venäjän tykistön murjomassa Kutuzivkan kylässä vanhukset sinnittelevät ilman sähköä ja kaasua. Suuriin korjauksiin ei kuitenkaan kannata vielä ryhtyä, sillä kylää tulitetaan lähes joka päivä.

Kokoamme tähän artikkeliin Venäjän aloittaman sodan tärkeimmät tapahtumat.

Sää on lämmin mutta paikoin sateinen

Torstaina sadekuuroja tulee lähes koko maassa. Sateiden painopiste on kuitenkin lännessä ja pohjoisessa, ja lännessä sade voi olla jatkuvampaa. Päivälämpötilat ovat 20 asteen molemmin puolin.

.
.