Hyppää sisältöön

Kuorma-auto vaurioitti sähkölankoja Koskipuistossa – Ratikan liikenne oli Tampereella pysähdyksissä kuusi tuntia

Ratavaurion aiheutti sähkölankoihin ajanut kuorma-auto. Korjaustyöt valmistuivat kello 13 aikoihin.

Vaurio vaikuttaa ratikan linjoihin 1 ja 3. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Ratikan liikenne oli torstaiaamuna poikki Tampereen keskustassa useita tunteja. Syynä oli ratavaurio. Ratikan liikennöintiongelma alkoi seitsemän jälkeen torstaiaamuna. Korjaustyöt valmistuivat kello 13 aikoihin.

– Koeajot on valvotusti suoritettu vikapaikan läpi ja liikennennöinti voi alkaa. Menee kuitenkin hetki ennen kuin ratikat ajavat jälleen normaaleissa aikatauluissa, kertoo Tampereen raitiotien operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala.

Ratavaurion aiheutti aamulla lankoihin osunut kuorma-auto.

– Tänä aamuna kuorma-auto ajoi Koskipuiston ja Hatanpään valtatien risteyksessä niin, että lavanosturi oli pystyssä. Se osui sähkölankaan ja rikkoi muutamia tukivaijereita.

Rauhala kertoo nähneensä aamun tilanteesta videokuvaa. Kuljettaja oli heti huomannut, että nyt osui ja oli pysäyttänyt vauhtinsa, mutta tukivaijereita ehti mennä poikki. Varsinainen ratikan ajolanka jäi kuitenkin ehjäksi.

Vaurioiden korjaustyöt ovat menossa. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Vaurio vaikutti ratikan linjoihin 1 ja 3. Liikenne oli estynyt välillä Sammonaukio–Pyynikintori ja Sorin aukio–Sammonaukio.

Korjaustyöt alkoivat aamulla. Töissä tarvittiin erilaisia varaosia esimerkiksi ripustimia ja eristimiä sekä varsinaisia tukivaijereita.

Vahingon euromääräistä suuruutta ei voi vielä arvioida.

– Varmaan kuorma-autoilijalla on vakuutukset ja eikös suomalainen oikeuskäytäntö ole sellainen, että aiheutaja maksaa, sanoo Vesa Rauhala.

– Erittäin harmillinen homma kuitenkin.

Tietoa liikennöinnistä löytyy myös Nyssen poikkeusinfosta (siirryt toiseen palveluun).

.
.