Hyppää sisältöön

Sauna Open Air käynnistää Tampereen kesän isot festarit koronan jälkeen – katso tunnelmia tapahtuman avaushetkiltä

Raskaan musiikin tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Hakametsässä, aluetta on rakennettu tämän viikon ajan. Paikan päälle odotetaan kymmeniä tuhansia kävijää.

Sauna Open Air käynnistyy tänään kahden vuoden tauon jälkeen uudella tapahtumapaikalla
Sauna Open Air käynnistyy tänään kahden vuoden tauon jälkeen uudella tapahtumapaikalla

Sauna Open Airia järjestävän RH Entertainment Oy:n Riki Huhtala on helpottunut, että tapahtuma päästään vihdoin järjestämään ilman rajoituksia ja toivottavasti vielä ilman sadetta.

– Tätä on valmisteltu nyt pari vuotta. Olemme myyneet ennakkoon enemmän lippuja kuin viime kerralla, yhteensä 20 000 lippua kolmelle päivälle.

Sauna Open-Airin uudella festivaalialueella Hakametsän parkkipaikalla Tampereella oli kolmipäiväisen metallimusiikkitapahtuman alkuhetkillä vielä väljää, mutta paikalle odotetaan järjestäjien mukaan kahtakymmentätuhatta jo etukäteen lipun ostanutta raskaan musiikin ystävää. Silti viime hetken lipunmyynti on suuremmassa roolissa kuin aiemmin, portilta saa lippuja vielä kaikille päiville.

Suomalaiset ovat ämpärikansaa ja ilmaisia ämpäreitä on jonotettu esimerkiksi kauppojen avajaisten yhteydessä. Sauna Open air on valjastanut ämpärit myös festarimarkkinointiin. Riki Huhtalan johdolla järjestäjät veivät yöaikaan kolmen päivän festarilippuja sisältäneitä ämpäreitä eri puolille kaupunkia. Olli Keskinen oli yksi onnekkaista ämpärin löytäjistä.

– Huomasin aamuviideltä työmatkalla ojassa ämpärin ja katsoin vielä mahtaako siellä olla jotain sisällä. Iloisena yllätyksenä sieltä löytyi Saunan kolmen päivän festarilippu, kertoo tapahtumassa erityisesti Turmion Kätilöitä ja Eläkeläisiä fanittava Olli Keskinen.

Festivaalialueelle voidaan ottaa jokaisena tapahtumapäivänä 10 000 vierasta. Aiempaa useammin festarikävijät ostavat lippunsa vasta tapahtumapaikan porteilta, mikä luo tapahtumajärjestäjille oman jännitysmomenttinsa.

– Kyllä tämä vaatii tiettyä riskinottokykyä, kun vasta tapahtuman jälkeen voi todeta onnistuttiinko järjestelyissä taloudellisesti ja uuden paikan suhteen, kertoo Riki Huhtala RH Entertainment Oy:stä

Sauna Open Air on järjestetty viimeksi kesällä 2019., jolloin tapahtumapaikkana oli Ratinanniemen puisto. Kahden hiljaisen kesän jälkeen raskaan musiikin ystäville on tarjolla Hakametsässä kahdella lavalla 32 yhtyettä. Uutta tapahtuma-aluetta järjestäjät pitävät mainiona.

– Alue on loistava. Jos sattuisi satamaa, on asfaltti paljon helpompi alusta. Maasto myös kaataa sopivasti lavalle päin, näin näkee esiintyjät vähän taaempaakin. Käytössä on myös Hakametsän jäähallin vesivessat, Huhtala sanoo.

Festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Hakametsän jäähallin alueella. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Keskustele aiheesta perjantaihin kello 23:een saakka!

.
.