Hyppää sisältöön

HS: Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka puolustaa valtion tukea maakuntien lentoliikenteelle

Valtion tukemia lentoyhteyksiä viidelle maakuntakentälle on viime aikoina kyseenalaistettu muun muassa vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että korona on aiheuttanut kaikissa liikennemuodoissa toivottavasti kertaluonteisen tuen tarpeen, joka poistuu, kun tilanne ei ole enää niin akuutti. Kuva: Toni Määttä / Yle

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka puolustaa voimakkaasti valtion tukemia maakuntien lentoyhteyksiä Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Äänekoskelaislähtöisen Harakan mukaan on tärkeää, että yhteydet säilyvät siitä huolimatta, että matkustajamäärät ovat korona-aikana vähentyneet.

Valtion tukemia lentoyhteyksiä Jyväskylään ja neljälle muulle maakuntakentälle on viime aikoina kyseenalaistettu, koska esimerkiksi Jyväskylässä matkustajia on ollut päivää kohti vain viisi. Valtion tuki jokaiselle lennolla on 5 500 euroa.

Kaikkein vähiten lentomatkustajia on ollut Savonlinnan reitillä.

Harakan mukaan lentokenttiä on ylläpidettävä muun muassa yritysten vuoksi. Hän peräänkuuluttaa myös Finnairin vastuuta maan sisäisten lentojen järjestämisessä.

– Voi yhtä hyvin kysyä, että miksi meillä on sinivalkoinen lentoyhtiö, jos se ei huolehdi maan sisäisistä saavutettavuustarpeista, Harakka sanoo Helsingin Sanomille.

Lue myös:

.
.