Hyppää sisältöön

Tilapäisen suojelun hakemusmäärät kasvoivat jälleen Itä-Suomessa

Itä-Suomen poliisin mukaan viime viikkojen hakemusmäärät ovat verrattavissa Ukrainan sodan alun kiireiseen aikaan. Syinä määrän lisääntymiseen ovat muun muassa alueelle työllistyvät kausityöntekijät.

Itä-Suomen poliisille on jätetty hieman alle 3 500 tilapäisen suojelun hakemusta Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Kuopioon näitä hakemuksia on jätetty noin 1 500. Kuva: Yle

Ukrainan sodasta johtuvia tilapäisen suojelun hakemuksia on jätetty jälleen runsaasti, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Itä-Suomen poliisille on jätetty yhteensä 3 459 tilapäistä suojelua koskevaa hakemusta. Ajanvarauksessa on hieman yli sata uutta hakijaa. Tämän lisäksi poliisiasemille saapuu suojelua hakevia asiakkaita päivittäin ilman ajanvarausta.

Hakemuksia on jätetty Kuopioon 1 499 kappaletta, Mikkeliin 1 038 kappaletta ja Joensuuhun 922 kappaletta. Turvapaikkahakemuksia on samaan aikaan jätetty Itä-Suomeen 104 kappaletta.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Matti Pitkäsen mukaan viime viikkojen hakemusmäärät ovat verrattavissa sodan alun kiireiseen aikaan. Hakemusten painopiste on siirtynyt enemmän Itä-Suomeen.

– Keskeisiä syitä muutokseen ovat poliisilaitoksen alueelle työllistyvät suojelua hakevat kausityöntekijät sekä Helsingin Länsisatamassa kesäkuun lopulla suljettu suojeluhakemusten rekisteröintipaikka, Pitkänen arvioi.

Pitkäsen mukaan Itä-Suomen maakuntakeskusten poliisiasemilla on hyvä hakemusten vastaanottokyky, joten lisääntyneet hakemusmäärät voidaan käsitellä viivytyksettä.

Polisi korostaa edelleen, että ennakkotieto hakemuksen jättämisestä on tärkeää. Sen vuoksi hakijoita tai heitä auttavia tahoja pyydetään olemaan yhteydessä kansainvälisen suojelun sähköpostiin kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi tai palvelunumeroon 0295 455 380 arkisin kello 9–15 ennen asiointia poliisiasemalla.

Lue myös:

.
.