Hyppää sisältöön

Pesäpallossa on superviikonloppu: Idän joukkueet valittiin kainuulaisvoimin – tehtävä oli valitsijoille mieluinen

Naisten idän valinnoista vastasi Marjukka Urpelainen. Miesten idän joukkueen rakensi Antti Hartikainen.

Marjukka Urpelainen edusti muun muassa Jyväskylän Kirittäriä, naisten Superpesiksen kestomenestyjää. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Pesäpallon superviikonloppu, Itä–Länsi-tapahtuma, järjestetään nyt Tampereella ensimmäistä kertaa. Näyttämönä toimii viime hetkellä valmistunut Kaupin stadion.

Idän aikuisten joukkueet valittiin tänä vuonna kainuulaisvoimin.

Naisten idän valinnoista vastasi 266 superpesisottelua urallaan pelannut yhdeksän Itä–Lännen ja kolmen Suomen mestaruuden huippupesäpalloilija Marjukka Urpelainen.

Miesten idän joukkueen rakensi viime vuoteen huiman superpesisuransa akillesjännevamman vuoksi päättänyt Antti Hartikainen.

Kajaanin Pallokerhon kasvatti Marjukka Urpelainen palkittiin kentän parhaana Helsingin Itä–Lännessä 2010. Urpelainen edusti kaudesta 2012 lähtien uransa loppuun 2019 saakka Jyväskylän Kirittäriä.

Urpelainen kertoo, että ensimmäinen arvo-otteluun valinta omalla kohdalla oli pienen tytön unelmien täyttymys. Nyt alkukesä on täyttynyt jälleen pesäpallosta, kun Urpelainen on seurannut pelaajien otteita paikan päällä ja television välityksellä.

  • Kuuntele alta Marjukka Urpelaisen ajatuksia joukkueesta Tanja Heikkosen haastattelussa:

Antti Hartikainen puolestaan voitti 10 Suomen mestaruutta ja pelasi kahdeksan Itä–Länttä.

Idän joukkueen valitsijana oleminen on Hartikaisen mukaan erittäin hieno asia, ja hiljattain päättynyt pelaajaura tuo siihen omat mausteensa.

– Olen nyt vähän eri näkökulmalla katsonut pelejä kuin silloin pelaajana.

Hartikainen kertoo kiinnittäneensä huomiota varsinkin pelaajien rooleihin ja vastuunkantokykyyn.

– Oli hyvä seurata, kuka on sellainen todellinen vastuunkantaja ja miten he onnistuivat kärkiotteluissa.

Hartikainen ei ole napsinut pelaajia suoraan tilastoista, vaan hän on hakenut rooliensa erikoismiehiä niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

  • Antti Hartikainen roolistaan, Joni Takalo haastattelee:
Antti Hartikainen pelasi vielä kaudella 2018 Sotkamon Jymyssä, vuodelle 2019 hän siirtyi Kouvolan Pallonlyöjiin. Uran viimeiset vuodet Hartikainen pelasi Joensuun Mailan riveissä. Kuva: SuperJymy

Lue lisää aiheesta: Valinta arvo-ottelun pelinjohtajaksi tuli Manu Vartialle yllätyksenä: voitto ei ole Itä–Länsi-ottelussa tärkeintä, mutta maistuu varmasti

Viime hetken muutoksia Itä–Länsi-otteluun: sotkamolaislähtöinen Arttu Jurvakainen nousi pelinjohtajaksi naisten Idän joukkueeseen

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.