Hyppää sisältöön

Poliisi on vanginnut miehet, joiden epäillään repineen pankkiautomaatin seinästä Närpiössä – taustalla lukuisia rikoksia

Poliisi on vanginnut todennäköisin syin epäiltynä kaksi miestä lukuisista omaisuusrikoksista, jotka ovat tapahtuneet kesän aikana Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. 

Kuva: Matias Väänänen / Yle

Poliisi on vanginnut todennäköisin syin epäiltynä kaksi miestä lukuisista omaisuusrikoksista, jotka ovat tapahtuneet kesän aikana Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.

Miesten epäillään syyllistyneen Närpiössä 4. heinäkuuta törkeän varkauden yritykseen, kun he irrottivat raha-automaatin kettingillä kiinnityksistään.

He olivat onnistuneet raahamaan pankkiautomaattia hetken pihassa, mutta eivät olleet onnistuneet pääsemään käsiksi rahoihin.

Lue lisää: Pankkiautomaatti yritettiin ryöstää Euran Daltonin veljesten tyyliin Närpiössä – poliisi tutkii tapausta törkeän varkauden yrityksenä

Raha-automaatti tuhoutui ja kiinteistön rakenteet kärsivät mittavat vahingot.

Lidlin kiinteistöön oli murtauduttu rikkomalla ovi. –

Samojen henkilöiden epäillään syyllistyneen myös 2. heinäkuuta Kortesjärvellä tapahtuneeseen varkauteen, törkeään moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja vahingontekoon.

Esse Elektro-Kraft Ab:n oli murtauduttu nosto-ovi vääntämällä ja hallista varastettu ajoneuvo. Pakettiauton lisäksi hallista oli anastettu laatikollinen romukuparia. Ajoneuvoa käytettiin tekoautona Närpiön Lidlin varkaudessa ja ajoneuvo löytyi poltettuna myöhemmin Jurvasta.

Lisäksi henkilöiden epäillään anastaneen heinäkuun alussa Närpiöstä mustan, kuomullisen peräkärryn ja yrittäneen varastaa rahaa bensa-aseman automaatista Mustasaaressa.

Heidän uskotaan murtautuneen myös seteliautomaattiin Karviassa.

Poliisi pääsi miesten jäljille liikkeiden valvontakameratallenteiden avulla. Miehet otettiin kiinni viime keskiviikkona Jalasjärvellä ja heidät vangittiin perjantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Syyte asiassa nostetaan lokakuussa.