Hyppää sisältöön

Lähteen talo voidaan purkaa – huonokuntoinen puutalo seissyt pitkään tyhjillään

Etelä-Karjalan museon valitti asemakaavamuutoksesta, joka sallii talon purkamisen. Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, eikä päätöksestä haettu valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Imatrankoskella sijaitseva Lähteen talo on Imatran kaupungin mukaan heikossa kunnossa. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Imatran Lähteen talo voidaan purkaa ja tilalle rakentaa liikerakennuksia. Asemakaavamuutoksesta tuli lainvoimainen tiistaina, kun kaupungin kaavapäätöksestä ei valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Etelä-Karjalan museon valitti asemakaavamuutoksesta, joka sallii talon purkamisen. Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valituksen toukokuussa.

Hallinto-oikeuden päätöksestä ei valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Imatran kaupunki osti Imatrankoskella Inkerinaukion ja Valtionhotellin läheisyydessä sijaitsevan vanhan puukiinteistön purettavaksi vuonna 2015.

1900-luvun alussa rakennettu Lähteen talo on siirretty nykyiselle paikalleen 1920-luvun alussa. Talo on rakennettu asumiskäyttöön, mutta aikojen saatossa se on toiminut myös monenlaisina liiketiloina.

Kaupungilla ei ole missään vaiheessa ollut käyttöä rakennukselle. Pitkään tyhjillään seissyt rakennus on kaupungin mukaan heikkokuntoinen.

– Lähteen talon tontille rakentamisessa tulee huomioida naapuritontin suojelurakennuksen eli Piponiuksen talon asettamat edellytykset uudisrakennuksen ulkoasulle, sanoo Imatran kaupungin kaavoituspäällikkö Saija Kärkkäinen kaupungin tiedotteessa.

Aiheesta lisää:

"Imatralta katoaa ainutlaatuinen pala historiaa" – Lähteen talo aiotaan purkaa