Hyppää sisältöön

Itäsuomalaisten kuvissa ukkosrintama lähestyy synkkänä – lähetä meille oma otoksesi

Ilmatieteen laitos on antanut rajun ukonilman varoituksia eri alueille.

Ukkosrintama lähestyi Ruokolahden Huuhanrantaa. Kuva: Ilkka Partanen

Suomen ylle hiipi kaakosta kylmä säärintama, joka toi mukanaan ukkosen jyrinää ja rankkojakin sadekuuroja.

Ukkos- ja sadekuurot heikentyivät keskiviikon puolelle tultaessa, mutta Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan ukkoset yleistyvät keskiviikkona iltapäivään mennessä jälleen suuressa osassa maata.

Sadekuurot voivat olla hetkittäin rankkojakin, mikä voi Ylen meteorologin Joonas Koskelan mukaan aiheuttaa taajamatulvia. Ukkoskuurojen aikana voi ilmetä myös puuskittaista tuulta.

Ilmatieteen laitos onkin antanut useille alueille (siirryt toiseen palveluun) rajun ukonilman varoituksia.

Tiistaina voimakas tuuli ja ukkonen katkoivat sähköjä Suomen itä- ja kaakkoisosissa. Hieman ennen iltakymmentä sähköttä oli noin 14 500 kotitaloutta, mutta keskiviikkoaamuna kello kahden aikaan vailla sähköä oli enää alle 1400 taloutta.

Pohjois-Karjalassa ukonilma aiheutti tiistain aikana pelastuslaitokselle lähes viisikymmentä tehtävää. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan suurin osa oli vahingontorjuntatehtäviä, kuten veden pumppaamista kiinteistöistä tai vaaraa aiheuttavien puiden raivaamista, mutta salamat sytyttivät myös useita tulipaloja. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin

Kuva: Yle meteorologit

Vähitellen ukkoset liikkuvat pohjoiseen, mutta vielä torstaina on luvassa epävakaista säätä. Näillä näkymin torstain sadekuurot ovat Koskelan mukaan kuitenkin jo vähän heikompia.

Keskiviikkona päivälämpötila on ylimmillään 20–25 asteen paikkeilla.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Saitko kuvan ukkosesta? Voit lähettää kuvan alla olevan lomakkeen kautta.

Yle saattaa käyttää lukijoiden lähettämiä kuvia osana tätä verkkojuttua, tv-uutislähetyksiämme tai somejulkaisujamme. Lähettämällä kuvan joukkoistuksessa Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia.

Ylen kuvajoukkoistuksen säännöt voit lukea kokonaan täältä.