Hyppää sisältöön

Lahden ratapihalla sähköratavaurio, joka aiheuttaa häiriöitä rautatieliikenteeseen – VR:n mukaan korvaavien bussien saatavuudessa haasteita

Vaurion korjaustyö saadaan Fintrafficin rataliikennekeskuksen arvion mukaan valmiiksi perjantaina puolenpäivän aikaan.

Sähköratavaurion vuoksi VR siirtää matkustajaliikennettä kiskoilta maanteille. Kuva: Heli Kaski / Yle

Lahden ratapihalla tapahtui torstaina alkuillasta sähköratavaurio, jonka vuoksi Riihimäki–Lahti-väliä kulkevat G-junat sekä Helsinki–Lahti-välin Z-junat korvataan osin linja-autoilla, Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi aiemmin tänään.

Vaurion korjaaminen on käynnissä ja Fintrafficin mukaan korjaustyö saadaan päätökseen perjantaina puolenpäivän aikaan.

Iltaseitsemän jälkeen VR kertoi, että ratavian vuoksi kaukojunat ja lähijunat eivät pysty pysähtymään Lahden asemalla. Siitä syystä G-junat liikennöivät toistaiseksi vain välillä Riihimäki-Herrala, ja Herralan ja Lahden välille järjestetään linja-autokuljetus, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus.

Helsingin ja Lahden välillä kulkevat Z-junat liikennöivät vain Helsingin ja Hennan välillä. Hennan ja Lahden välille järjestetään linja-autokuljetus.

Helsinki–Kouvola-väliä kulkevat junat eivät pysähdy Lahden rautatieasemalla, mutta Hennan ja Lahden sekä Villähteen ja Lahden välille järjestetään linja-autokuljetuksia.

Linja-autojen saatavuudessa tulee VR:n mukaan olemaan haasteita. VR arvioi tilanteen heijastuvan todennäköisesti myös muille rataosille ja aiheuttamaan viivästyksiä sekä myös lähijunien peruutuksia.

Hieman ennen iltakymmentä Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi, että Helsinki–Kouvola-väliä kulkevalle kaukojunaliikenteelle aiheutuisi häiriöstä noin 30–60 minuutin myöhästymisiä.

.
.