Hyppää sisältöön

Geokätköilyn suurtapahtuma järjestetään lauantaina Torniossa – Meri-Lapissa arviolta tuhansia geokätköjä

Lauantaina Tornion Laivakankaalla järjestettävä tapahtuma on suurin Meri-Lapissa koskaan järjestetty geokätköily -tapahtuma.

Pohjois-Suomen Geokätköilijät ry:n Harri Myllykoski, Johanna Myllykoski ja Miia Hyvärinen ovat itsekin aktiivisia geokätköilijöitä. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Yksi kesän suurimmista geokätköily-tapahtumista järjestetään lauantaina Torniossa. Laivakankaan raviradan maastossa pidettävään Luonnostaan Villi (siirryt toiseen palveluun) -geokätköilytapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 650 osallistujaa, Norjaa ja Englantia myöten.

– Mahdollisesti väkeä tulee enemmänkin. Kesäkuussa on ollut yksi iso tapahtuma Suomessa ja tämä on toinen tälle vuodelle eli näitä on vain kaksi. Odotan kyllä mukavaa tapahtumaa, sanoo Pohjois-Suomen Geokätköilijöiden puheenjohtaja Johanna Myllykangas.

Laji on kasvattanut suosiotaan entisestään koronavuosien aikana. Esimerkiksi Johanna ja hänen miehensä Harri Myllykangas ovat löytäneet jo yli 1000 kätköä.

– Tämä on mukava ulkoiluharrastus, jossa pääsee hieman erilaisiin paikkoihin joihin ei normaalisti muuten pääsisi. Lisäksi näkee uusia ihmisiä tapaamisissa ja oppii uusista paikkakunnista paljon. Esimerkiksi geokätköjen lähellä olevissa muistomerkeissä kerrotaan että mitä kyseisessä paikassa on joskus tapahtunut, kertoo Harri Myllykangas.

Geokätkö voi olla vaikkapa pieni putkilo, joka on piilotettu puuhun. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Pohjois-Suomen Geokätköilijöiden sihteeri Miia Hyvärinen arvioi, että pelkästään Meri-Lapissa on tuhansia geokätköjä.

– Niitä on tuhansia, mutta tarkkaa määrää on vaikea sanoa. Niitä kun julkaistaan koko ajan lisää, sanoo Hyvärinen.

Geokätköily sopii kaiken ikäisille. Lauantaina geokätköily-tapahtuman ohjelmassa (siirryt toiseen palveluun) onkin myös lajin esittelyä uusille kätköilijöille.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.