Hyppää sisältöön

Tutkimusprofessori: Suomessa pitäisi varautua helleaaltoihin, rankkasateisiin ja tulviin ennen kuin on liian myöhäistä

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhonen kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, että Suomessakin ilmasto tulee väistämättä muuttumaan. Se ei kuitenkaan hänen mukaansa ole syy passivoitua.

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhonen kertoo, että ilmastonmuutoksen myötä yleistyviin sään ääri-ilmiöihin pitäisi valmistautua Suomessakin.
Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhonen kertoo, että ilmastonmuutoksen myötä yleistyviin sään ääri-ilmiöihin pitäisi valmistautua Suomessakin.

Eurooppaa on tänäkin kesänä piinannut poikkeuksellisen tukala hellejakso. Helteet ovat monille jopa hengenvaarallisia. Muun muassa Portugalissa ja Espanjassa yli tuhannen ihmisen on kerrottu kuolleen helteiden vuoksi. Lisäksi kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Eurooppaa on jouduttu evakuoimaan maastopalojen takia.

– Suomessakaan helteet eivät ole kaikille ongelmattomia. Varsinkin vanhukset ja kroonisesti sairaat kärsivät niistä. Helteet lisäävät täälläkin kuolleisuutta, kertoo Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhonen Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.

Korhonen toivoo, että Suomessakin yleistyviin sään ääri-ilmiöihin valmistauduttaisiin jo etukäteen.

Katso 8 minuuttia -ohjelma Yle Areenassa: Pitäisikö Suomessakin jo valmistautua hirmuhelteisiin, Hannele Korhonen?

Lue lisää:

Helteet ja kuivuus verottavat satoa Euroopassa – professori: “Ne tulivat pahaan aikaan, koska viljamarkkinat olivat valmiiksi epävakaat”

Näin kuumaa Euroopassa nyt on, paikoin tulossa historian polttavin viikko – ilmastonmuutos lisää kovien helteiden todennäköisyyttä

Maastopalot riehuvat eri puolilla Eurooppaa – katso video Espanjan "tulihelvetistä"